icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij EngiTalents
Klantcase

“Rijkswaterstaat heeft een fantastisch arsenaal aan kunstwerken”

Engi Talents

De Stuw van Driel is een groot stuwcomplex, wat in eigendom is van Rijkswaterstaat. De stuw bestaat onder andere uit twee grote stalen vizierschuiven. Als deze vizierschuiven openstaan bij hoog water, heeft de stuw een doorvaartbreedte van twee keer 48 meter en 20,6 meter hoogte. Door deze grootte is de stuw een zeer indrukwekkende verschijning. Een andere indrukwekkend object is het Sluizencomplex Eefde, ook wel de poort van Twente, omdat het voor de binnenvaart de enige toegang is tot de Twentekanalen. We bezoeken met Erik Bockstael de stuw bij Driel en de gemalen in Eefde. Erik is als Midlancer via Engi Talents (voorheen bekend onder de naam YelloTec) werkzaam bij Rijkswaterstaat Regio Oost. Hij is daar als adviseur betrokken bij het onderhoud van onder andere stuwcomplex Driel en gemaal Eefde. Hij adviseert niet alleen voor deze complexen, maar ook voor de andere kunstwerken in het onderhoudsbestek Oost-Nederland. Een project waar hij trots op is.

HSE Expert
Erik Bockstael /
HSE Expert

Eigenwijsheid vanuit Rijkswaterstaat

Erik is binnen Rijkswaterstaat werkzaam bij PPO, Programma’s Projecten en Onderhoud. “Rijkswaterstaat heeft een aantal objecten, waarvoor een meerjarig onderhoudscontract is afgesloten. Dit zijn in mijn discipline de bruggen, gemalen en sluizen. Al het onderhoud hiervoor wordt gedaan door een externe partij. Ik adviseer als deskundige Elektrotechniek en Industriële Automatisering (E&IA) binnen Rijkswaterstaat dat onderhoud. Ik behartig binnen mijn discipline de belangen van Rijkswaterstaat, kijk of we de juiste dingen doen en op de manier hoe wij dat willen. Ik breng een beetje eigenwijsheid vanuit Rijkswaterstaat.”

Daarvoor heeft hij veel te maken met data over de staat van de objecten. “De uitdaging is om de cirkel rond te houden. De aannemer levert data aan over bijvoorbeeld de staat van de elektrotechniek, de besturing, maar ook de bewegingswerken en constructie. Allemaal data die verzameld worden om een beslissing te nemen over wat we moeten gaan doen aan het object. Daar moeten wij een mening over vormen en vervolgens moeten we daarvoor de handen op elkaar krijgen om dat dat uit te kunnen voeren in gepland onderhoud.

Engi Talents

Daarnaast zijn er de storingen. Bij grote storingen moet je echt samen met de aannemer gaan zitten om te kijken hoe we het op gaan lossen. Op korte termijn, zodat gebruikers van een object er zo kort mogelijk hinder van ondervinden. Daarna volgt de doorkijk of het voorkomen had kunnen worden. Het belang van Rijkswaterstaat en de gebruikers is enorm, dus daar zitten we dicht op.”

Als veiligheidsman let Erik altijd op of een oplossing veilig geïnstalleerd en gebruikt kan worden en of deze oplossing in de gebruiksfase veilig te onderhouden is. “Ik ben niet specifiek op het gebied van veiligheid bezig, maar het heeft wel met mijn vak te maken. Als we dingen gaan doen moet dat veilig gebeuren, daar kijk ik ook naar.”

Engi Talents

Kunstwerken

“Kijk.” Erik wijst naar het gemaal. “Dit noemen we een kunstwerk. Geen kunstwerk als een schilderij, maar een niet-natuurlijk werk. Zo noemen we de bruggen en sluizen. Rijkswaterstaat heeft een fantastisch areaal aan kunstwerken. Dat vind ik mooi. Omdat ik voor Rijkswaterstaat werk, heb ik rechtstreeks met die kunstwerken te maken. Ik zit aan de kant van de tafel waar ik kan meedenken over de toekomst van dergelijke objecten. Ik vind het leuk om in het beheer daarvan te zitten.”

Engi Talents

Zelf in control

Erik zit nu voor het 2e jaar bij Rijkswaterstaat. Zijn opdracht heeft voorlopig nog geen einddatum. Als midlancer werkt hij sinds september 2016 bij Engi Talents NL. “Het fijne is dat ik bij Engi Talents NL voor een groot deel zelf kan bepalen wat ik doe, wanneer ik het doe en hoeveel ik doe. Je hebt daarover meer zeggenschap dan wanneer je in vaste dienst bent. Zo kun je zelf je opdracht regelen. Het is alsof je ZZP’er bent, maar je bent het niet.”

Wil je meer weten over het werken als Midlancer bij Engi Talents? Check hier onze vacatures.

Alle klantverhalen
HSE Expert
Erik Bockstael /
HSE Expert

Wil jij het team van Engi Talents versterken als midlancer? Neem contact op!