icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij EngiTalents

“Een flinke groei doormaken is voor mij het belangrijkst”

EngiTalents

Joris Zondag koos na zijn opleidingen middelbare veiligheidskunde en integrale veiligheid om te starten als junior bij Engi Talents. “Ik zag het als een mooie kans om mezelf te blijven ontwikkelen”, aldus Joris. Hij volgde diverse opleidingen en ging als kersverse Engi'Neer direct als veiligheidskundige aan de slag bij een opdrachtgever. “Zo kon ik al werkende mijn cv uitbreiden.” Joris vertelt over zijn ervaringen bij Engi Talents.

Expertise

Health, Safety en Environment (HSE)

Veiligheid in de industrie

Over deze expertise

Plan van aanpak

“Als junior bij Engi Talents heb je een mooie combinatie tussen het volgen van opleidingen en werken. Bij mijn start kreeg ik de vrijheid om een eigen plan van aanpak te schrijven over hoe ik mezelf de komende twee jaar zag groeien. Daarin mocht ik aangeven welke richting ik op zou willen. Ik zocht uit welke opleidingen daarbij zouden passen en besprak het plan met de Business Manager. Daarna kon ik ermee aan de slag. Al lerend en werkend doe ik veel ervaring op. In opvolging van mijn opleidingen ga ik nu veel meer de diepte in. Tegelijkertijd kan ik wel mijn eigen richting bepalen door aanvullende cursussen te volgen en deze kennis direct toe te passen bij mooie opdrachtgevers. Ik zit nu bijvoorbeeld in een opdracht bij Kraft Heinz, welbekend van de sauzen. Op het moment dat ik daar aan de slag ging met het project voor het verbeteren van de machineveiligheid, zorgde ik dat ik daarvoor de masterclass machineveiligheid had afgerond.”

Blijven leren

“Niet alleen vanuit Engi Talents, maar ook vanuit de opdrachtgever krijg ik alle ruimte om trainingen en cursussen te volgen. Net als de masterclass machineveiligheid, probeer ik mijn opleidingen zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de werkzaamheden. In de afgelopen periode behaalde ik diverse diploma’s. Bijvoorbeeld VCA VOL, een basisopleiding voor operationeel leidinggevenden met betrekking tot veiligheid. Maar ook de training LOTOTO, welke gericht is op het veiligstellen van machines voor onderhoud, storingen en reparaties. Daarnaast volgde ik nog cursussen op het gebied van gevaarlijke stoffen en explosieveiligheid. Op de planning staat op korte termijn nog een meerdaagse BHV cursus op strategisch niveau voor het inrichten van de BHV organisatie. Ik bespreek de voortgang van mijn plan van aanpak een aantal keer per jaar met de Business Manager. Die lijntjes zijn heel kort.”

Vangnet

“Wat ik ook fijn vind, is dat Engi Talents de mogelijkheid biedt om terug te vallen op andere collega’s. Dit zijn hogere veiligheidskundigen die fungeren als begeleider op de achtergrond. Het is een soort klankbordgroep waar je voor advies terecht kunt. Ik spreek ze af en toe, maar heb er voor mijn opdracht bij Kraft Heinz niet echt gebruik van hoeven maken. Toch is het fijn dat de mogelijkheid er is. In september dit jaar rond ik mijn juniorfase af Engi Talents en wordt dan op papier HSE-expert. Ik wil dan nog mijn hogere veiligheidskunde halen, de masteropleiding veiligheidskunde. Ik krijg zo veel kansen om te leren en werken tegelijkertijd en daarin een flinke groei door te maken. Dat is voor mij het belangrijkst.”

Overzicht nieuws
Expertise

Health, Safety en Environment (HSE)

Veiligheid in de industrie

Over deze expertise

Wil jij het team van Engi Talents versterken als midlancer? Neem contact op!