icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij EngiTalents
Nieuws Engineering 20/02/2023

“De vrijheid in het kiezen van opdrachten maakt midlancen aantrekkelijk”

EngiTalents

Jeroen Verhage, engineer in hart en nieren, start per 1 maart bij Engi Talents als Process Improvement Engineer. Het midlancen lijkt hem een goede, volgende stap. “Snel resultaat boeken, veel mensen leren kennen. Daar heb ik zin in.”

Expertise

Engineering

Gespecialiseerd in projectsourcing van technisch talent

Over deze expertise

Jeroen is opgeleid in de chemische technologie en heeft een tijd in de academische wereld gewerkt. Daarna werkte hij jarenlang als proces technoloog, waarvan 7 jaar in de staalindustrie. Hier heeft hij veel gedaan. Hij was bijvoorbeeld vraagbaak voor alles wat maar mogelijk was en deed verbetervoorstellen voor allerhande investeringen. Na 7 jaar was Jeroen toe aan een volgende stap en maakte kennis met Engi Talents.

Fijne sfeer

Jeroen kwam in contact met Engi Talents via LinkedIn en belde met de Business Manager Frank Ruijten. Het eerste contact per telefoon voelde al heel prettig. De sfeer vindt hij no-nonsense, lekker open en lekker actief. “Ik hoefde geen sollicitatiebrief te maken, maar kon meteen langskomen. Het voelde helemaal niet als een sollicitatie, maar meer als: hoe kunnen we samenwerken?”

Van vaste dienst naar midlancen

Als midlancer wordt hij nu flink uit zijn comfortzone getrokken door van werkgever in vaste dienst naar een midlance constructie te gaan. “De vrijheid in het kiezen van opdrachten en de goede beloning als je een project hebt is heel fijn. En natuurlijk de verzekering als je even geen project hebt. Aan de andere kant loop je meer risico dan wanneer je in vaste dienst bent.” Het stapje naar zzp’er wordt op termijn iets makkelijker gemaakt. “Als ik dat zou willen. Maar dat is nu nog even niet aan de orde.”, zegt Jeroen.

Snel tot de kern

Zijn jarenlange ervaring als proces technoloog zorgt ervoor dat hij heel snel naar de kern van het probleem kan toewerken. “Ik zeg altijd, als je de juiste oplossing zoekt moet je eerst weten wat het probleem is. Op het moment dat je niet het juiste probleem aan het oplossen bent ben je alleen maar pleisters aan het plakken. Ik repareer liever de slagaderlijke bloeding.”

Dat doet Jeroen door veel door te vragen en vervolgens zelf de data te zoeken om te bevestigen of dit daadwerkelijk het probleem is. Dan kom je volgens hem ook snel bij de oplossing en kun je die vervolgens implementeren. 

Soort opdracht

Jeroen gaat via Engi Talents als Proces Improvement Engineer verbetertrajecten doen voor opdrachtgevers. “Ik verwacht korte snelle projecten van 3 of 6 maanden, of misschien wat langer.” Hij hoopt op een opdracht waar hij affiniteit mee heeft, het liefst in de maakindustrie, de energiesector of de chemische technologie. Hij zoekt een opdracht waarin hij zijn ei kwijt kan. “Wat dat inhoudt? Dat ik nieuwe mensen kan ontmoeten die ik kan helpen om hun fabriek of bedrijf weer een stapje beter te krijgen.” Concreet betekent dit met mensen overleggen hoe ze zichzelf kunnen verbeteren, maar ook hoe hij het proces van het bedrijf kan verbeteren. “Dus als we ergens een probleem hebben, hoe kunnen we die bottleneck verschuiven en hoe kunnen we zorgen dat die machine net iets anders draait, of dat iemand op een andere manier dingen doet? Door kwaliteitsproblemen aan te pakken en door structurele oplossingen te zoeken.” 

Overzicht nieuws
Expertise

Engineering

Gespecialiseerd in projectsourcing van technisch talent

Over deze expertise

Wil jij het team van Engi Talents versterken als midlancer? Neem contact op!