icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij EngiTalents
Nieuws Engineering 09/12/2022

“De organisatievorm bij Engi Talents is écht van deze tijd!”

EngiTalents

Technisch projectmanager Alwin Verdult is deze maand als midlancer begonnen bij Engi Talents. Na vijftien plezierige en leerzame jaren in loondienst als engineer, logistiek manager en projectmanager bleek het midlancerschap de logische volgende stap. “Ik ben voor mijn gevoel lid geworden van een community; de organisatievorm is écht van deze tijd.”

Expertise

Engineering

Gespecialiseerd in projectsourcing van technisch talent

Over deze expertise

Alwin mikt via Engi Talents op een projectopdracht in de machinebouw, als het even kan in of rond Eindhoven. Het wemelt in deze regio van de innovatieve technische bedrijven waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Daar komt bij dat Alwin van plan is om op termijn te verhuizen van zijn woonplaats Deurne naar België. “Eindhoven is voor mij dan nog steeds centraal gelegen. Mooi meegenomen trouwens dat Engi Talents haar oorsprong heeft heeft in België.”  

Denken in oplossingen

Voor Alwin waren er meer argumenten om als midlancer bij Engi Talents te komen werken. “Ik had meteen een klik met Frank Ruijten, de Business Manager. Hij was tijdens onze gesprekken oprecht geïnteresseerd in mijn wensen en dacht in oplossingen. Een andere reden om te kiezen voor Engi Talents is hun grote netwerk, zowel in Nederland als in België. Daarnaast krijg je hier als midlancer degelijke ondersteuning vanuit de organisatie, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen en inkomensvoorzieningen.”

Van deze tijd

Ook de organisatievorm van Engi Talents, als onderdeel van The Human Network, spreekt hem aan. “Je vormt een informeel netwerk van collega’s die samen een schat aan ervaring hebben en elkaar helpen, adviseren en inspireren. Tegelijkertijd ben je als midlancer superflexibel in het kiezen van opdrachten, werktijden en vakantiedagen en is er een vangnet voor als je even zonder opdracht zit. Ik ben voor mijn gevoel lid geworden van een community, in plaats van in dienst getreden bij een werkgever. Deze organisatievorm is écht van deze tijd.”

Mensen leren kennen

EngiTalents heeft een aantal projecten in portefeuille die passen bij de expertise van Alwin. Samen met de opdrachtgevers bespreken we nu hoe we het project aanpakken en wat de verwachting en resultaten zijn. “In de tussentijd kan ik mooi de organisatie en de mensen leren kennen. Ik ben deze week op het kantoor van The Human Network in Utrecht geweest om kennis te maken met een aantal collega’s. Dat was prettig en ik voelde me erg welkom. Het was fijn om kennis te maken met de mensen daar, al zal ik er helaas niet wekelijks kunnen langskomen omdat mijn werk merendeels thuis en bij de opdrachtgever op locatie plaatsvindt.”

Meer generalist dan specialist

Alwin studeerde werktuigbouwkunde aan de HTS en de TU Delft. “Ik was van jongs af aan gefascineerd door alles met een motor. Dus de keuze voor werktuigbouwkunde was voor mij vanzelfsprekend.” Na zijn afstudeerproject bij DAF in 2007 werkte hij achtereenvolgens als projectengineer en supply chain project leider bij Vanderlande, een Veghels bedrijf dat logistieke transportsystemen produceert. Na zes jaar aan interne opdrachten werd hij projectmanager. “Opdrachtgevers helpen gaf mij veel voldoening en ik kwam erachter dat ik meer een generalist ben dan een specialist. Daarnaast vind ik het leuk om mijn soft-skills te gebruiken en teams aan te sturen. Projectmanager bleek dus perfect bij me te passen.”

Highlights eruit vissen

Na zijn periode bij Vanderlande en een periode van 2 jaar bij Inalfa Roof Systems werkte Alwin als hoofd projecten bij GEA Frozen Food, een bedrijf dat industriële vriezers maakt. Hij wil ook als midlancer graag verder in het projectmanagement. “Ik vind álles leuk aan technische processen, dat dwingt me om de highlights eruit te vissen. Daarnaast krijg je als manager alle problemen op je bordje. Ik vind dat niet erg. Integendeel, ik geniet van het proces om als team tot oplossingen te komen. Onze focus ligt nu op het samen verwerven van een project in de machinebouw gerelateerd aan de hightech sector of productiebedrijven rondom Brainport Eindhoven. Ook voor andere sectoren sta ik open. Zo lijkt het me mooi om te kunnen bijdragen aan de energietransitie.”

Rust en stabiliteit

Ooit wil Alwin helemaal op eigen benen staan en als ZZP’er aan de slag via Engi Talents. “Maar in de komende periode past de midlancer-constructie het beste bij mijn situatie. Er komt vanwege mijn verhuizing een drukke periode aan en dan is het prettig om wanneer nodig te kunnen leunen op een degelijke organisatie. De acquisitie wordt samen met mij gedaan en ik kan rekenen op advies van kundige mensen uit de community. Het midlancerschap geeft mij rust en stabiliteit in roerige tijden.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de midlance test!
Expertise

Engineering

Gespecialiseerd in projectsourcing van technisch talent

Over deze expertise

Wil jij het team van Engi Talents versterken als midlancer? Neem contact op!