icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij EngiTalents

“Als HSE-expert geef je over de hele linie advies”

“Als HSE-expert geef je over de hele linie advies”

Gijs van Appeldoorn is de nieuwste aanwinst van Engi Talents. Op 1 januari start hij als HSE-Expert. Gijs stelt zich voor en vertelt waarom hij voor Engi Talents heeft gekozen: “Hier heb ik de mogelijkheid om voor een langere periode wat op te bouwen bij een opdrachtgever.”

Expertise

Health, Safety en Environment (HSE)

Veiligheid in de industrie

Over deze expertise

Fascinatie voor spoorwegen

Gijs heeft een geschiedenis in de spoorwegen. Daar komt wellicht zijn fascinatie vandaan voor alles wat op de rails staat. Na zijn studie HTS-Electrotechniek begon hij te werken in het seinwezen. “Ik heb daar de stappen doorlopen, van CAD-tekenaar tot aan senior projectengineer”, vertelt Gijs. “Na 17 jaar heb ik de overstap gemaakt van spoorwegveiligheid naar arboveiligheid. Ik heb daar de voorwaarden geschapen voor veilig werken in een spoorwegomgeving en bij onderhoudsprojecten van stoom- en gasaangedreven turbines.”

Zelfstandig verder

Maar na een reorganisatie besloot Gijs om als zelfstandig HSE-adviseur verder te gaan. “Ik runde diverse grote en kleine projecten, de ene keer als adviseur en de andere keer praktisch met de laarzen In de modder op een project.”, vervolgt Gijs. Ook was hij actief als auditor voor verschillende ISO normen.

Via deze detacheringsprojecten kwam Gijs in contact met Engi Talents. Toch koos hij niet direct voor ze. “Engi Talents had eerder aangegeven dat ze met mij in zee wilden. Ik werkte toen echter aan een andere opdracht. Een paar maanden terug namen ze weer contact op, ditmaal direct met een interessante opdracht. Ik heb toen mijn eigen opdracht laten aflopen en heb ja gezegd tegen Engi Talents.”

Gijs gaat via Engi Talents het veiligheid- en gezondheidmanagementsysteem bij een bedrijf onderhouden en verder uitbouwen. “Het is een strategische functie, maar wel in een operationele omgeving. Ik ben niet iemand die op kantoor allerlei dingen bedenkt, ik wil ook met de laarzen In de modder.”, zegt hij hierover.

Engi Talents is een dynamisch bedrijf, vindt Gijs. “Ze hebben korte lijntjes en kunnen snel schakelen. Dat hoor ik ook van collega’s. Ik voel dat ik er al bij hoor, want ik ben uitgenodigd voor de bedrijfsactiviteiten, ondanks dat ik nog niet eens officieel in dienst ben.

Veelzijdige functie

Geen dag is hetzelfde en dat maakt het vak als HSE-expert leuk, vindt Gijs. “Er zijn zoveel gebieden waar een veiligheid-, gezondheid- en milieucomponent aan zit. Je gaat het hele bedrijf door, vanaf de jongste bediende tot aan de directie. Ik heb me altijd vrij makkelijk door de hiërarchie van een organisatie kunnen bewegen. Je moet over de hele linie advies kunnen geven.”

Gijs heeft een brede belangstelling en probeert altijd nieuwsgierig te blijven. Dat maakt hem goed in zijn vak, vindt hij. “Ik heb het vermogen om heel snel tot de kern van een probleem te komen, een analyse te maken van wat er aan de hand is, de vinger op de zere plek te krijgen en van daaruit een oplossing te zoeken.”

Beste van twee werelden

Na jarenlang zelfstandig te hebben gewerkt, vindt Gijs midlancen het beste van twee werelden. “Je hebt de mogelijkheid om via midlance bij veel bedrijven in de keuken te kijken. Daarbij heb je wat meer zekerheid. Laat het verkopen maar aan iemand anders over, iemand die daar verstand van heeft.”

Gijs kijkt er naar uit om bij Engi Talents voor een langere periode wat op te bouwen. “Als auditor kwam ik ergens maar een paar dagen. Nu heb ik een opdracht voor 3 maanden en dus de mogelijkheid om voor een langere periode wat op te bouwen bij een opdrachtgever.”

Overzicht nieuws
Expertise

Health, Safety en Environment (HSE)

Veiligheid in de industrie

Over deze expertise

Wil jij het team van Engi Talents versterken als midlancer? Neem contact op!