icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents

Wat is SharePoint en waarom moet je het gebruiken?

SharePoint is een platform van Microsoft. Organisaties gebruiken SharePoint om er websites mee te bouwen. Daarnaast maakt dit platform het mogelijk om met elkaar samen te werken in de Cloud. Hier kan informatie opgeslagen, geordend ,geopend en gedeeld worden vanaf elk apparaat in een veilige omgeving. Het enige wat er voor nodig is een webbrowser.

SharePoint kan dus voor de verschillende dingen worden gebruikt: 

  • Intranet 
  • Business Intelligence 
  • Projectmanagement
  • Document management en bestandopslag 
  • Communicatieplatform (samenwerking)
  • Bedrijfsprocessen te stroomlijnen
  • Content Management Systeem (CMS)

Content Management Systeem (CMS)

Je ken het wel dat je een document opstuurt naar een collega voor feedback. Vervolgens voegt jouw collega er iets aan toe. Jij controleert dat weer en stuurt het weer terug. Als je dit al meerdere keren op een dag doet, raak je snel kwijt welk document het meest up-to-date is. Met SharePoint is dit verleden tijd. Je kan namelijk documenten opslaan, wijzigen en ook met elkaar communiceren. Zo hoef je geen bestanden meer naar elkaar door te sturen. Ook is het vanaf elke locatie toegankelijk om werk van je collega in te zien, rechtenstructuur voor beheerder van bestand en zoekmogelijkheden binnen en buiten bestanden.  

SharePoint als Intranet

Intranet is voor een grotere organisatie een geweldig hulpmiddel. Er kan namelijk op een makkelijke manier worden gecommuniceerd, maar ook kan er hierdoor kennis worden gedeeld. Collega's op verschillende afdelingen kunnen meer betrokken raken bij elkaar. 

Intranet is een van de populairste manieren om SharePoint te gebruiken. Een voordeel van deze manier is dat de gebruikerservaring verbeterd kan worden, door middel van de juiste informatie beschikbaar te stellen aan de juiste personen. Ook kan bepaalde informatie alleen maar toegankelijk worden gemaakt voor een bepaalde groep mensen die hier belang bij hebben. 

Business Intelligence

Elke organisatie heeft met de uitdaging te maken van vele binnenkomende informatiebronnen vertalen naar een overzichtelijk rapport. Je kan het al bijna raden, maar ook SharePoint hier heeft een handige tool voor. SharePoint heeft namelijk een integratiemogelijkheid met Microsoft Office, Microsoft Access en andere systemen gebaseerd op SQL (Structured Query Language). Tevens is het ook mogelijk om het aan andere informatiebronnen te koppelen. Al deze informatie wordt vertaald in een overzichtelijk Business Intelligence rapport. 

Diensten van Dev Talents

Onze experts bedenken, ontwerpen, programmeren en implementeren nieuwe software en applicaties. Daarnaast beschikken zij ook over de expertises om de software te onderhouden, te testen of zelfs te porteren van een oude technologie naar een nieuwe technologie. Ook kan de lokale software omgebouwd worden naar Cloud software. 

We zijn ook gespecialiseerd in Microsoft technologieën, zoals Sharepoint en Sitecore

Ben je op zoek naar een Software Ontwikkelaar op het gebied van Sharepoint?

Neem contact op met Business Managers Merel of John, via 030 - 890 53 50 of office@devtalents.nl

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?