icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 01/02/2022

“Op mijn manier bijdragen aan een betere wereld”

merijn

Merijn van Rossum wisselde 6 jaar geleden zijn studie in duurzame energie (Environmental sciences) in voor een carrière in de IT. Vanaf deze week vervolgt de eigenzinnige Brabander zijn carrière als midlancer bij Dev Talents. Zijn eerste interim opdracht is bij stroomnetbeheerder TenneT, waar hij als Java ontwikkelaar hoopt bij te kunnen dragen aan de energietransitie. "Het geeft mij een extra goed gevoel dat ik met deze stap mijn interesses kan gaan combineren."

Merijn is geboren en getogen in Brabant maar voelt zich daar niet altijd even thuis. “Want ik houd niet van carnaval!”, grinnikt de Javaspecialist uit Den Bosch. “Daarmee behoor ik tot een minderheid.  En een Brabants accent heb ik geloof ik ook niet echt.” Deze eigenzinnigheid kenmerkt Merijn, die ook op andere gebieden in zijn leven graag zijn eigen plan trekt. Zo heeft hij totaal geen IT-studieachtergrond, maar werkt hij wel al zes jaar met veel plezier als back-end en front-end-developer voor drie verschillende bedrijven.
 

PHP-Spaghetticode

Merijn studeerde af in de Milieuwetenschappen. Eerst op HBO-niveau aan de HAS in Den Bosch, daarna aan de Universiteit Utrecht.  Maar het was destijds lastig om een baan te vinden in ddeze sector. “Bovendien krijg je in dat soort  functies vaak te maken met politieke obstakels. Voor een idealist werkt dat erg frusterend ”, legt Merijn uit. Hij rolde vervolgens de IT in. “Hobbymatig maakte ik al een aantal jaren websites voor familie en vrienden. Met mijn kennis van nu had de PHP-code die ik toen schreef een hoog 'spaghetti-gehalte', maar het leerde mij wel dat energie krijg van het puzzelen met code.
 

Barrière

Bij wijze van overgangsbaan na zijn studie ging hij aan de slag als callcentermedewerker. “Dat deed ik met tegenzin, terwijl ik in mijn vrije tijd veel plezier had met websites bouwen voor vrienden en familie. Dat was mijn eye-opener. Een carrière in de IT speelde voor die tijd ook al in mijn gedachten maar het idee dat mijn studie dan voor niets zou zijn geweest weerhield me toen om die stap te maken. Dat ik alsnog vol voor IT ben gegaan is misschien wel mijn beste beslissing ooit. Via een start-up in Amsterdam en softwarebedrijf Blueriq, kwam hij in 2020 in dienst bij Geodan in Den Bosch.  “Het zwaartepunt van mijn werk lag in die functies meestal op de back-end, maar ik deed ook front-end-opdrachten. Ik hou van afwisseling, dat blijkt ook uit het feit dat ik steeds na ongeveer twee jaar weer toe was aan een nieuwe uitdaging.”
 

Transparant en eerlijk

Merijn had Dev Talents wel eens voorbij zien komen via LinkedIn en voordat hij overstapte van Blueriq naar Geodan had hij zich verdiept in midlancing. “Die constructie sprak me zeker aan, maar twee jaar geleden was ik er nog niet aan toe. Ik vond dat ik eerst meer ervaring moest opdoen en vond het misschien nog iets te spannend om zelfstandig projecten uit te voeren. Het was denk ik meer het idee dan dat ik het inhoudelijk niet had gekund.” Recentelijk werd hij weer via LinkedIn geconfronteerd met Dev Talents, en nu was de tijd wel rijp voor de carrièremove. “De kennismaking verliep positief en gaf mij veel vertrouwen in deze organisatie. Ze stelden zich transparant en eerlijk op en ik heb geen moment het gevoel gehad dat er addertjes onder het gras zaten. “
 

Eerlijke deal

Wat Merijn vooral aanspreekt aan het midlancen, is de vrijheid om je werktijd naar eigen inzicht in te delen. “De balans tussen werk en vrije tijd is voor mij erg belangrijk. Ik hou van hiken, fietsen, badmintonnen en vind het heel ontspannen om bijvoorbeeld op vrijdagmiddag al het weekend te kunnen beginnen. Kortom een goede balans tussen werk en privé vind ik belangrijk..  Bij Dev Talents geven ze je absoluut niet het gevoel dat je een wandelend verdienmodel bent; je hebt echt zelf de controle over je uren. Ik neem graag op de koop toe dat ik wat minder verdien als ik minder werk. Dat is een eerlijke deal. Ook prettig vind ik de openheid over het uurtarief. Hier weet je precies wat jouw tarief is en welk deel daarvan voor Dev Talents. Tegelijkertijd hoef ik geen acquisitie te doen, niet over tarieven te onderhandelen en wordt de administratie grotendeels uit handen genomen.”
 

Betere wereld

Per 1 februari is Merijn gestart met zijn baan bij stroomnetwerkbeheerder TenneT in Arnhem. Hij gaat daar bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe software die helpt om stroom beter te verdelen over het netwerk. “Het netwerk heeft momenteel veel last van pieken en dalen in de stroom-aanvoer. Denk aan het verschil tussen een windstille dag zonder zon en een dag waarop de zon schijnt en het hard waait. Het verschil in stroomproductie per bron kan enorm fluctueren en moet goed worden opgevangen. Een groeiende uitdaging omdat steeds meer stroom afkomstig is van wind en zon en andere duurzame bronnen en tegelijkertijd de vraag naar elektriciteit toeneemt. Ik wil met de ontwikkeling van deze software op mijn manier bijdragen aan een betere wereld. Het geeft mij een extra goed gevoel over deze stap en bovendien is mijn milieustudie dan toch niet helemáál voor niets geweest.”

Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?