icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 21/06/2019

IT-event Dev Talents: een debat én een rondleiding door de jungle

IT

Gisteravond stond er een IT-event voor de experts van Dev Talents, BIConsult en Sultans of Java op het programma. De avond was tweeledig: Ben van der Burg betrad als eerste het podium om -na een korte break- het stokje over te dragen aan Brenno de Winter. Het werd niet alleen een interessante, maar ook een interactieve avond!

Debat door Ben van der Burg 
Ben is een voormalig langebaanschaatser en een succesvol ondernemer, schrijver, spreker en gastheer van de populaire podcast De Technoloog.

Na een korte introductie met pakkende praktijkvoorbeelden -waarmee Ben vaak de lachers op zijn hand had-, vroeg hij drie experts op het podium. Mark van Weert (Dev Talents), Bart van den Heuvel (BIConsult) en Brett Rijnders (Sultans of Java) vormden het “panel”. Zij namen plaats op het podium en reageerden op een zestal stellingen:

  1. Het is een zegen voor Microsoft dat ze mobiel gemist hebben
  2. Cryptogeld heeft de toekomst
  3. Alle systemen moeten naar de Cloud
  4. Veiligheidsdiensten dienen altijd een backdoor te hebben
  5. Nederland heeft geen toekomst met zijn kleine afzetgebied en taal in een wereldwijde platformeconomie
  6. Met de komst van Artificial Intelligence zal de rol van developer zoals we die nu kennen veranderen

De zaal deed enthousiast mee: de voor- en tegenargumenten vlogen ons om de oren.

Na overheerlijk eten van catering Piccalilly, begon deel 2 van de avond.

Met Brenno de jungle in
Brenno is eerder te gast geweest op een evenement van House of Talents. Hij is onderzoeksjournalist met specialisatie in IT-beveiliging en privacy. Brenno schrijft, spreekt en helpt organisaties hun veiligheid op het gebied van IT op orde te brengen. 

Brenno nam ons mee de Digitale Jungle in. Een tal praktijkvoorbeelden komen in zijn presentatie voorbij, vergezeld door giraffen, leeuwen en andere jungle-bewoners. Ook aan de bijpassende geluiden was gedacht.

Zo zien we een groep zebra’s heel zorgeloos uit een meer drinken. Dreigt er dan geen gevaar? Jawel, maar zij hebben dieren op de uitkijk staan. Als er een leeuw nadert, holt de kudde als geheel weg. Zij overleven dus dankzij de kudde, niet dankzij het individu. Brenno maakt telkens slimme haakjes naar situaties die op het gebied van informatiebeveiliging relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan digitale bankroof, de AVG, hacken, datalekken en spionage.

Het was een geslaagde avond, met inspirerende sprekers en nieuwe inzichten. En als kers op de taart zat het nieuwste boek van Brenno in de goodiebag.

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?