icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 23/05/2022

Informatieve projectpresentaties

Foto van man die presenteert voor een digibord

Afgelopen donderdag vonden de eerste projectpresentaties van Dev Talents plaats. Het doel van de presentaties was om op informele wijze aan alle experts te laten zien waar collega’s Peter en Edwin dagelijks mee bezig zijn bij de opdrachtgever.

Een uitdagende, maar uitstekend gelukte presentatie

Peter vertelde tijdens zijn presentatie uitgebreid over zijn project, hier werkt hij mee aan het maken van informatiesystemen. Deze informatiesystemen kunnen gebruikt worden om effectievere schuldhulpverlening aan te bieden. De functionaliteit, toegepaste techniek en uitdagingen die hij en zijn projectteam ondervinden bracht hij tijdens zijn presentatie aan het licht.

Peter vertelt: “Ik vond het uitdagend om aan een publiek dat mijn project en opdrachtgever niet kent een helder en bondig verhaal te vertellen. Ik heb verteld over wat we met ons team hebben bereikt, hoe we het project hebben aangepakt en waar we tegenaan liepen. Na afloop kregen we enthousiaste reacties en terugkoppeling. Tijdens de sessie werden er slimme vragen gesteld en achteraf kregen we complimenten over onze inzet.”

“Ik hoop dat andere collega’s binnenkort het stokje overnemen”

Edwin de Lang presenteerde zijn project: ‘PaymentHub’ binnen de divisie betalingsverkeer van de Nederlandsche Bank. Edwin werkt aan een systeem voor onderlinge betalingstransacties tussen centrale banken van verschillende landen. De onderwerpen die in deze presentatie aan bod kwamen zijn onder andere applicatielandschap, functionaliteit, complexiteit en techniek en architectuur.

Edwin vertelt: “De uitdaging voor mij was om een vrij complexe applicatie in circa drie kwartier proberen uit te leggen aan collega’s die helemaal niet bekend zijn met deze applicatie. De reacties op mijn presentatie waren complimenteus. Door de keuzemogelijkheid om de presentatie of op kantoor of online te volgen was de opkomst goed. Ik hoop dat andere collega’s binnenkort het stokje overnemen."

Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?