icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 28/02/2022

“Ik sta zelf aan het roer van mijn carrière”

martin

Martin van Houte is front-end Developer en is de nieuwste aanwinst van Dev Talents. Wonende in Zuid-Holland met vrouw en dochter, besloot hij dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Hij werkte inmiddels al vijf jaar voor zijn werkgever, met veel plezier. Toch wilde hij wel eens weten hoe het designerlandschap er buiten de kantoormuren uitziet. “Na vijf jaar vond ik het wel een mooi ijkpunt om te kijken hoe het ervoor staat. Toen bleek voor mij dat het tijd was om verder te kijken naar een plek waar ik weer verder kan groeien.”

De liefde voor programmeren is niet altijd aanwezig geweest

“Mijn liefde voor programmeren is niet altijd aanwezig geweest. Ik ben ooit begonnen als kok, maar dat bleek niets voor mij te zijn. Werken in de avonden, weekenden en tijdens feestdagen is een opoffering, die ik niet over had voor de baan. Na een zoektocht, met enkele omzwervingen, ben ik terechtgekomen in de IT-sector. Door de jaren heen ben ik terechtgekomen bij webdevelopment en uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd in front-end development.”

Kun je vertellen waarom de keus uiteindelijk op front-end development is gevallen? “Ik ben visueel ingesteld. Backend is heel wat abstracter en bij front-end komt meer creativiteit kijken, dat vind ik fijn. De visuele uitdaging die komt kijken bij het vertalen van designs naar werkende websites, past precies in mijn straatje.”

Op de vraag of hij altijd al kon programmeren, is het antwoord: “Nee. Ik heb wel een ICT-opleiding gevolgd, maar dit was een breed programma. Ik ben ooit begonnen met de simpele taken, zoals het programmeren in HTML/CSS en jQuery. Toen dat mij goed afging, ben ik mij gaan verdiepen in JavaScript. Dit is een stuk complexer.”
 

Een front-end developer staat nooit stil

En nu je Javascript beheerst, is dat dan voldoende? Of is het essentieel om te blijven leren, in deze branche? “Het landschap is continu aan veranderingen onderhevig, waardoor je zelf ook blijft groeien. De frameworks en tools van zes jaar geleden blijven nergens, in vergelijking met het aanbod van nu. De programmeertaal waar ik mee werk is Javascript en met het React-framework, dat gestoeld is op JavaScript.”
 

Wat is je functie bij Dev Talents?

“Na vijf jaren bij dezelfde werkgever heb ik ervaren dat ik nieuwsgierig ben naar meer. Hoe wordt front-end development op andere werkplekken uitgevoerd? Op welk vlak kan ik groeien? Bij Dev Talents word ik ingezet op verschillende projecten. Zo start ik nu met een project voor DHL, waar ik erg veel zin in heb. Wat ook een zwaarwegende factor in mijn keuze voor Dev Talents is geweest, is de optie om te midlancen.”

Midlancen? Kun je daar meer over vertellen? “Jazeker! Eerder heb ik wel op detacheringsbasis gewerkt, maar dit beviel mij niet volledig. Ik ben uiteindelijk goed terechtgekomen, maar door de midlance-constructie heb ik het gevoel zelf aan het roer te staan. Ik heb niet de administratieve rompslomp en risico’s, die ik als freelancer zou hebben. Ik moet er niet aan denken dat je van de trap valt en geen inkomsten heb of dat je klantenportefeuille opdroogt, waardoor jouw spaarpotje ook krimpt. Midlancen biedt dat vangnet, want ik heb nu wel de vrijheid, goede verdiensten en via de organisatie de mogelijkheid om extra trainingen te volgen, zodat ik altijd up-to-date blijft. En juist die combinatie spreekt mij aan.”
 

Wat zijn je verwachtingen?

“Ik start natuurlijk nog maar net, dus ik weet nog niet exact wat mij te wachten staat. Collega’s van Dev Talents heb ik nog niet gesproken, behalve mijn Businessmanager, maar dit zit wel in de pijplijn. Voor Dev Talents ga ik namelijk hybride werken, dus ook enkele dagen op kantoor bij de opdrachtgever. Hopelijk biedt deze stap mij de kans om beter te worden in wat ik doe. Mijn kennisniveau omhoog brengen en mijn skill set uitdiepen, staan zeker op mijn to do-lijst.”

Heb je ook nog ambities voor de lange termijn? “Absoluut. Ik hoop in de toekomst wel een lead rol te kunnen bekleden. Dat kan zijn als lead van een team, maar ook een leadership functie in mijn vakgebied lijkt mij wel wat. Ik ben benieuwd wat dit nieuwe avontuur mij brengen gaat.”

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?