icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 07/07/2022

“Ik heb de kans gekregen om mij bij Dev Talents te ontwikkelen”

EportaConsult

Marcel Reuvekamp woont samen en is sinds acht maanden trotse vader van een dochter. Hij heeft een achtergrond in de Informatica en Wiskunde en is in zijn vrije tijd graag actief bezig. Hij is helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging, nadat hij op eigen tempo huis en tuin heeft verbouwd: “Ik ben twee jaar bezig geweest, zonder bijzondere kluservaring, maar inmiddels heb ik alle projecten met succes afgerond. Nu is het tijd voor mijn nieuwe baan!”

Van leraar wiskunde naar developer

Marcel heeft de jaren na zijn studie gebruikt om zelf te ervaren waar hij goed in is en zich prettig bij voelt. De zoektocht begon bij het onderwijs: “Ik ben 17 jaar jeugdtrainer/leider en vrijwilliger bij de voetbalclub geweest. Omdat ik het werken met de jeugd zo leuk vond, ben ik na mijn opleiding Informatica een lerarenopleiding gaan volgen. Informatica bevat ook veel wiskundige elementen, wat mij dus goed ligt. Het in bedwang houden van de havo/vwo-leerlingen, dat lag mij minder.”

Een terugkeer naar de IT was op dat moment een logisch vervolg. “Ik viel terug op mijn studie, maar had natuurlijk geen inhoudelijke werkervaring op dit vlak. Op dat moment ben ik ingestapt bij Weekamp Deuren, waar ik bescheiden ben begonnen. Een klein beetje programmeren, maar ik liep al gauw tegen grenzen aan daar. Ik had in no time het pakket volkomen benut en ben toen verder gaan zoeken. En toen kwam ik bij TUI terecht!”

“Bij TUI ging ik eerst aan de slag als application developer. Ik wist toen nog niet ontzettend veel op het vlak van programmeren, maar ik begon op de backend. Ik vond vrij snel aansluiting bij het webteam en toen kwam ik in aanraking met .NET. Vervolgens ben ik hier ingedoken en snel doorgegroeid door eigen opdrachten te maken en veel te oefenen. Er kwam een mooie kans van de TUI Group voorbij. Ze zochten een solution architect en die functie heb ik destijds aangenomen, erg tof!”

Systemen bouwen met veel plezier

Marcel praat in één adem door: “Wel vanuit eigen ambitie, met het voornemen om interessante stappen te zetten. Er kwam nogal een politieke lading bij deze nieuwe functie kijken, waar ik wel mee om moest leren gaan. Ik heb het complete proces doorlopen, van het uitdenken van oplossingen tot de vormgeving en implementatie van de hele zaak. Intern was dit een interessant spelletje, maar gelukkig met positief resultaat. De livegang was een succes, voornamelijk dankzij het team waar ik teamlead van was. Ik was op een gegeven moment meer aan het aansturen, dan aan het ontwikkelen en dat vond ik wel jammer, dus pakte ik mijn zoektocht weer op…”

Hij vertrok bij TUI in de tijd dat hij ook bezig was met het opzetten van een obstacle run in zijn buurt. “In mijn vrije tijd was ik bezig met die obstacle run en toen kreeg ik een aanbod van een bedrijf, dat zich specialiseerde in de tijdsregistratie bij sportwedstrijden. Dit paste precies in mijn straatje. Ik heb mij daar kunnen storten op het ontwikkelen van een systeem, waarin persoonlijke data, ranking, foto’s en video’s in één verzameling naar voren komen. Hier heb ik iets korter dan een jaar gezeten, omdat ik aanvoelde dat het niet goed ging met het bedrijf, ongeveer een half jaar later zijn ze failliet gegaan. Ik ben terechtgekomen bij Stratech als senior developer voor een afdeling, die gespecialiseerd is in software voor de markt logistiek en industrie. Op het moment dat ik binnen kwam bestond er reeds een zelf ontwikkeld softwarepakket. De onderhoudbaarheid van dit pakket was echter zeer complex. Hiernaast was er een flinke ambitie om de functionaliteit uit te breiden. Tijdens deze opdracht heb ik de architectuur van het pakket ingrijpend gewijzigd, waardoor de stabiliteit en onderhoudbaarheid flink werd verbeterd. Tegelijkertijd schepte dit mogelijkheden om parallel aan dit proces nieuwe functionaliteit toe te voegen.”

“Stilstand is achteruitgang”

En toen kwam het moment dat hij zich comfortabel genoeg voelde om de overstap te maken. “Ik werd regelmatig gebeld door recruiters en wees ze altijd af, totdat Dev Talents voorbijkwam. Ik werd enthousiast van de gesprekken en heb toen besloten om deze uitdaging aan te gaan. Financieel is het goed geregeld, maar ook qua ontwikkeling is het een mooi bedrijf. Ik heb de vrijheid om aan mijzelf te werken en die ambitie heb ik ook. Het past bij mij om eens in de zoveel tijd te wisselen van project, zoals je in dit verhaal wel kunt lezen.”

En Dev Talents kan die afwisseling én die uitdaging bieden. “Absoluut. Ik ben in ieder geval voornemens om mijzelf te ontwikkelen, mee te gaan met de tijd en vooral nog beter worden in wat ik doe.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?