icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 08/09/2022

“Hier word je beloond naar prestatie, wel zo eerlijk”

x

Software Engineer Hans van Os (31) maakte dit najaar de overstap van expert in loondienst naar midlancer bij Dev Talents. Zijn eerste interim opdracht voert hij uit bij ProRail als Back-end Developer. Waarom hij koos voor deze carrièrestap? “Als ik eerlijk ben was het hoge salaris de doorslaggevende reden.” Tijdens zijn laatste interim opdracht was Hans fullstack-developer bij netbeheerder Alliander via detacheringsbureau VX-Company. “Best een zware functie, maar ook heel gaaf. Ik ben gewend aan sporten op topniveau en hou wel van een stevige uitdaging. Maar na ruim twee jaar was de opdracht zo goed als afgerond en werd het tijd om naar iets anders uit te kijken.”

Hoog salaris

Wat Hans het meeste aantrok in het midlancer-systeem? “We zeggen het in Nederland niet snel, maar als ik eerlijk ben was het salaris wel de doorslaggevende factor. Hier word je beloond naar prestatie en als je jezelf ontwikkelt, zie je dat ook terug op de loonstrook. Wel zo eerlijk, vind ik. Bovendien stimuleert deze constructie je om jezelf doorlopend te blijven ontwikkelen.” Maat loon naar werk was niet de enige factor die een rol speelde bij zijn keuze. “Ook de persoonlijke benadering bij Dev Talents spreekt me aan. De expert als mens staat hier centraal. In zo’n omgeving voel ik mij thuis en kan ik het beste uit mezelf halen.”
 

Maatschappelijke loopbaan

Hans was altijd al een computerjongen: technisch aangelegd en handig met games en software. Maar hij had een nog grotere passie: badminton. Hans: “Ik haalde als jeugdspeler het Nederlands badmintonteam en ik schopte het als volwassene tot de top-10 van Nederland. Studeren verliep stroef omdat het badminton al mijn focus en energie vroeg. Toen ik begin twintig was, moest ik de keuze maken: nog een keer volledig voor het badminton gaan, of serieus kiezen voor een maatschappelijke loopbaan. Ik koos voor het tweede, omdat ik niet voor me zag hoe ik een badmintoncarrière moest gaan vormgeven.”
 

Lastig combineren

Hij rondde zodoende ongeveer vijf jaar geleden de studie HBO Informatica af en kon meteen terecht bij een grote detacheerder, waar hij ongeveer 2,5 jaar werkte. Na zijn tweede baan als fullstack-developer is hij nu begonnen aan zijn derde hoofdstuk als IT-expert. “Ik heb veel zin in de komende jaren bij Dev Talents. Badminton heb ik tot vorig seizoen op eredivisieniveau gespeeld, maar topsport bleek lastig te combineren met een 40-urige werkweek. Daarom ben ik nu even helemaal met badminton gestopt en in laats daarvan gaan boulderen, indoor klimmen.”
 

Nieuwe uitdaging

Hans denkt wel dat hij bepaalde skills en ervaringen als ex-topsporter goed kan gebruiken bij zijn werk. “Maar je moet het ook niet overdrijven”, is de nuchtere IT’er van mening. “Als ex-topsporter heb je, net als ieder ander, te dealen met persoonlijke valkuilen. Waar ik wel ben achtergekomen is dat mijn keuze voor de IT een juiste was. Ik ben ten eerste best goed in stilzitten. Die kwaliteit komt van pas als je een paar uur geconcentreerd achter een scherm moet zitten. Tegelijkertijd kom ik graag in beweging en ben ik moeilijk te stoppen als ik uitgedaagd word. Het was één van de redenen om voor Dev Talents te kiezen. Midlancing is weer een stap dynamischer dan detachering. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in een onbekende hoek.”

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?