icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 06/03/2019

Google Hub 2019: een deel van ons team Java-specialisten ging de uitdaging aan!

SOJ

Vorige week stond de Google Hash Hub op het programma: een wereldwijde challenge waarvoor maar liefst 6.671 ontwikkelteams zich inschreven. Vanuit Parijs werd het startschot gegeven en een deel van ons team van Java-specialisten ging de uitdaging aan. Wie bedacht de slimste én beste oplossing voor een relevant probleem dat door Google werd geschetst?

Martijn Bosgraaf, Business Manager van Sultans of Java, was host “of eigenlijk hub” in het pand van The Human Network. Hij is enthousiast over de opzet van de avond: “Via een speciale uitzending op YouTube live werd de interim opdracht door Google gedeeld. Deze luidde: programmeer een zo interessant mogelijke foto-slideshow in een ontwikkeltaal naar keuze. En de klok tikt door, want je hebt precies vier uur de tijd.”

Vervolgens werkten alle teams - tegelijkertijd- hun oplossing uit. Direct na het submitten werden real time punten toegekend. Online kon men het scoreboard volgen. “Je kon dus continu je eigen score vergelijken met die van de rest van de teams, wereldwijd.”

En reken maar dat het Java-team fanatiek was, vertelt Martijn lachend: “Zelfs zo erg dat ik een groot gedeelte van de tafel vol snacks weer mee naar huis kon meenemen. Want de Java-specialisten waren veel te druk met het uitwerken van hun oplossing!”

Het uiteindelijke resultaat? Van de 6.671 aangemelde teams behaalde het Java-team de 1.933ste plaats, met een score van in totaal 400.114 punten. In Nederland was dat goed voor een 46ste plek van de 108 teams. “Een score om trots op te zijn. En volgend jaar gaan we het zeker nog beter doen. We weten nu wat het is en hoe we dit het beste kunnen aanpakken”, zegt Martijn.

Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?