icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws Python 07/11/2022

“Development zie ik als een black box, je kunt er van alles in creëren”

dev

Maak kennis met Diderik de Mos, onze nieuwste aanwinst als Python Engineer. Waarom hij voor Dev Talents koos? “Meer vrijheid en de mogelijkheid mezelf verder te ontplooien in diverse richtingen”, geeft Diderik aan als zijn grootste drijfveren. In november is hij gestart en kijkt uit naar zijn allereerste interim opdracht.

Expertise

Python

Wij gaan voor (persoonlijke) groei

Over deze expertise

Complexe ideeën

Tijdens zijn opleiding psychologie kwam Diderik erachter dat dit vakgebied voor hem te veel gebaseerd was op kansberekening. Een exact vak sluit meer aan op zijn wensen. Dus liet hij zich na enige tijd via Calco omscholen voor een toekomst in de IT. Zijn IT carrière startte als backend developer bij een softwarebedrijf, aangevuld met data engineering in de digital marketing branche. “De afgelopen 3,5 jaar heb ik met name met de programmeertaal Python gewerkt. Deze taal geeft veel vrijheid om in heel weinig regels code complexe ideeën uit te voeren. Voor mij werkt dat heel prettig. Python heeft minder randvoorwaarden ten opzichte van andere programmeertalen.” Op dit moment is Business Manager Kris nog hard op zoek naar een leuke interim eerste opdracht voor Diderik. “Ik heb er alle vertrouwen in dat er iets passends op mijn pad komt. Ik sta overal voor open en vind veel interessant.”
 

Exact denken

“Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat ik een vrij exact logische gedachtegang heb. Vaak denk ik in oorzaak/gevolg. Daar is ook mijn sterke kant. Ik begrijp snel wat iemand bedoelt en kan daarop handelen. Zolang alles duidelijk is, dan is het een kwestie van doen.” Op het moment dat er een probleemstelling wordt neergelegd, belicht Diderik het probleem vanuit meerdere kanten. Voor zowel de opdrachtgever, de eindgebruiker, als betrokken partijen. “Ik maak eerst een schets en stapsgewijs ontleed ik het probleem en lever het eindresultaat op. Development zie ik als een black box”, vertelt Diderik over zijn passie. “Er bestaat nu niks en je kunt er van alles in creëren, wat je maar wilt. Het biedt veel creatieve vrijheid. Bij diverse andere studies begin je onderaan de ladder wat betreft werkervaring. Het duurt lang voordat je iets te zeggen hebt over datgene waar je veel van weet. Binnen de IT werkt dat heel anders. Je maakt iets en laat zien wat het is geworden, daar is niet heel veel tijd voor nodig. Je kunt snel aan de slag en op korte termijn resultaten laten zien, gaan testen en bijsturen waar nodig. Je hoeft daarbij niet langs veel verschillende lijnen binnen de organisatie.”
 

Zo hapklaar mogelijk

Diderik houdt van uitdagingen in zijn werk. “Hoe moeilijker, hoe beter”, lacht hij. “Zolang ik een uitdaging heb, merk ik dat het innerlijke vuurtje gaat branden. Ik werk dan ook het liefst aan pittige problemen. Het vraagt energie van mijn kant, maar het levert me ook weer energie op.” In zijn werkverleden leverde hij veel maatwerk. “Ik moest iets creëren wat nog niet bestaat. Het is een kwestie van vraagstukken ontleden, vragen stellen en gewoon doen.” Om andere gebruikers ook met de functionaliteiten te laten werken, betrekt hij ze er tijdig bij. Diderik: “Ik leg de functionaliteiten uit, want ik ben niet de enige die het gaat gebruiken. Daarom laat ik anderen ook meehelpen en leg ik documentatie vast met daarin de specifieke functie van de code. Ik maak het zo hapklaar mogelijk en schrijf geen moeilijke code waar dat niet nodig is. Het moet overdraagbaar zijn voor anderen om te gebruiken.”
 

Midlancen

Midlancen is volgens Diderik anders dan detachering en biedt meer vrijheid in de keuze van opdrachtgever. “Bij een detacheerder ga je vast in dienst, je gaat aan de slag binnen een opdracht, de detacheerder betaalt je en het salaris is altijd hetzelfde. Voor een detacheerder is het belangrijker je ergens gedetacheerd te krijgen in plaats van te kijken naar wat jíj nu echt wilt. Bij midlancen via Dev Talents geldt: ‘ben ik blij, dan zijn zij blij’, dat is persoonlijker, duurzamer en de neuzen staan dezelfde kant op.” Daarnaast geldt er een uurtarief met een 70/30% constructie. “Als je wel wilt freelancen, maar jezelf niet wilt bezighouden met acquisitie en boekhouden, dan is midlancen een aanrader. Voor mij is deze constructie een win-winsituatie.”

Overzicht nieuws

“Mijn focus ligt op de persoonlijke groei van de experts

“Ik probeer onnodige complexiteit zoveel mogelijk te voorkomen”

Expertise

Python

Wij gaan voor (persoonlijke) groei

Over deze expertise

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?