icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 01/03/2019

Apps, websites of interfaces maken: welkom in de wereld van een .NET-developer

Mark van Weert

Software Engineer Mark van Weert is de nieuwste expert van Dev Talents. Hij is een kei in programmeren, maar zijn achtergrond is verrassend divers. Mark is iemand die van het ene in het andere zakelijke avontuur rolt. “Ik hou ontzettend van afwisseling. Samen met mijn broer verzon ik elke keer weer een nieuw project, wat groter groeide dan verwacht”.

Als kind van zeven had de computer al mijn volledige interesse en groeide de liefde voor het programmeervak.
Mark van Weert / Dev Talents

We beginnen in 1995: Mark studeerde Technische Bedrijfskunde in Enschede. “Een goede keuze, want deze opleiding is vrij breed: ik volgde vakken over productiemethodes, hoe je bijvoorbeeld het beste een plastic bakje kunt maken. Maar ook boekhouden en marketing kwamen voorbij, evenals procesmanagement en programmeren. Tijdens deze studie word je klaargestoomd voor het consultancy vak.” 

Het picknickavontuur
“En nu krijgt dit verhaal een beetje een rare wending”, waarschuwt Mark. “De groothandel van mijn vader verkocht picknickmanden -als relatiegeschenk- aan grote partijen in Duitsland. Omdat de webshop goed liep, besloten mijn broer en ik de Nederlandse markt te veroveren. Dat liep als een speer. We groeiden zo hard dat we konden uitbreiden naar Denemarken, België en Engeland.

De broers bestormden de Europese markt met hun picknickhandel. “Het was de beginperiode van de webshops en we deden zelf de inkoop. "Dus reisden we regelmatig naar China." Mark moet lachen als hij eraan terugdenkt: "Gingen we de grote meneren uithangen bij de fabrieken. Op een gegeven moment liep alles: we hadden een geautomatiseerd systeem met orderafhandeling. Alle IT-gerelateerde dingen had ik zelf gerealiseerd: van de website in meerdere talen tot payment, communicatie en facturering. Toen de picknickmarkt-hype een beetje voorbij was, zocht ik een nieuwe uitdaging. En trok het programmeren weer mijn aandacht."

Vervolgproject
Maar toen bedacht mijn broer dat we zelf een spel gingen ontwikkelen, in de vorm van een app. "Ik dacht in eerste instantie: je bent gek geworden! Maar ja, zijn ideeën zijn over het algemeen goed." Zo gezegd, zo gedaan. "De app bouwde ik in Unity 3d, een framework voor Android en iOS en heet Scivalry, afgeleid van de woorden
scribe en rivalry. Het spel lijkt een beetje op Wordfeud, maar het bord is oneindig groot. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 downloads en is het project volbracht! En ging ik weer op zoek naar een nieuwe uitdaging."

Ik ben specialist op het gebied van .NET en onze programmeertaal heet c#
Mark van Weert / Dev Talents

Nieuwe richting: expert
"Tijdens deze zoektocht werd ik gebeld door een -overigens erg vasthoudende- recruiter. Hij stelde verschillende mogelijkheden voor, waaronder midlancen bij Dev Talents. Ik besloot eens koffie te drinken en kwam aan tafel met Business Manager John van Lieshout en directeur Wouter Kind.' Mark denkt terug aan dit gesprek: "het zijn goede verkopers van het midlance-model en het wordt gepresenteerd als een geschenk dat uit de hemel komt neerdalen. Maar er zit natuurlijk een nadeel aan: als freelancer verdien ik meer. Maar voor mij wegen de voordelen veel zwaarder."

"Ik vind het bijvoorbeeld prettig om bepaalde risico's af te dekken, de zekerheid en een basissalaris om op terug te vallen. Ook hoef ik me niet bezig te houden met het zoeken naar opdrachten. Alles is gewoon goed geregeld én ik heb toch de afwisseling waar ik zo van hou. En natuurlijk heb ik -voor het eerst- een team van vakgenoten. Ik ben benieuwd hoe dat is!" Tijdens de volgende kwartaalmeeting ontmoet Mark de andere experts voor de eerste keer. "Ik kijk er naar uit én ik heb veel zin in de mooie opdrachten die op mijn pad gaan komen."

Overzicht nieuws
foto business manager

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze softwarebouwers? Stuur ons jouw CV!

Neem contact op met John van Lieshout