icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Nieuws 18/04/2024

CVC Capital Partners versterkt het kapitaal van World of Talents

World of Talents verwelkomt CVC als extra investeerder

CVC, één van de wereldspelers in private equity, is verheugd de investering in World of Talents aan te kondigen. World of Talents is een internationaal platform van HR bedrijven, gespecialiseerd in knelpuntberoepen en talent management. Met deze strategische investering wil CVC World of Talents verder ondersteunen in het realiseren van haar groeiplannen. Zowel het management van World of Talents als Baltisse blijven aan boord.

Deze investering markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van World of Talents, met als doel de groei te versnellen, het aanbod te diversifiëren en de geografische voetafdruk – op nationaal en internationaal niveau - uit te breiden. "We zijn verheugd om samen te werken met CVC, wiens internationale netwerk ons zal helpen onze missie verder te realiseren en de impact op de HR gemeenschap te vergroten", zegt Steve Rousseau, CEO van World of Talents.

Baltisse verkoopt hiermee haar meerderheidsbelang, maar herinvesteert een belangrijk deel. “Wij zijn bijzonder trots op de groei die World of Talents de afgelopen vijf jaar – sinds onze instap - heeft gerealiseerd. We zijn ervan overtuigd dat ook de nodige fundamenten werden gelegd en ze de basis vormen voor aanhoudende groei in de toekomst. We kijken ernaar uit om samen met het management en CVC nauw betrokken te blijven bij dit succesverhaal. Dit weerspiegelt ons geloof in het potentieel van het bedrijf en onze toewijding om de weldoordachte en ambitieuze groeiplannen verder te ondersteunen”, aldus Toon Hylebos, Senior Investment Manager bij Baltisse.

CVC zal haar internationaal netwerk en expertise inschakelen om World of Talents te ondersteunen bij het realiseren van de strategische doelstellingen. "We zijn onder de indruk van wat World of Talents tot nu toe heeft bereikt en kijken ernaar uit om bij te dragen aan de volgende groeifase in partnership met het managementteam onder leiding van Steve en Baltisse", aldus Steven Buyse en Maxim De Vos, respectievelijk Managing Partner en Senior Managing Director bij CVC.

Deze nieuwe samenwerking biedt veelbelovende opportuniteiten voor World of Talents om haar diensten uit te breiden, de groei te versnellen en de verdere geografische internationale expansie te verwezenlijken.

Over World of Talents

World of Talents is een gespecialiseerde, internationale HR-groep met een sterke focus op knelpuntberoepen en talent management, actief in outsourcing, interim (management) en werving & selectie. Samen zijn ze goed voor een omzet van c. EUR 360 miljoen, c. EUR 50 miljoen EBITDA en 4512 actieve FTE’s.

Het bedrijf opereert in België en Nederland onder het merk House of Talents. In België telt het 12 gespecialiseerde afdelingen: Care Talents & Human Supports Medical, Engi Talents, Executive Talents, Financial Talents, Food Talents, HR Talents, ICT Talents, Sales Talents, Science Talents, Supply Chain Talents, Technical Talents en Quintessence, de marktleider in assessment en talent management.

House Of Talents Nederland biedt interim-maatwerkoplossingen met meer dan 1000 gedreven en ondernemende interim-experts bij de top 500 opdrachtgevers van Nederland. Zij werken vanuit 1 holding met 13 gespecialiseerde domeinen: Data Talents, Dev Talents, Digital Talents, Engi Talents, IT Infra Talents, IT Test Talents, Integration & Application Talents, HR Talents, Leadership Talents, L&D Talents, Project & Change Talents, Public Talents en Pragmatics. Daarnaast behoort ook Obvious People, gespecialiseerd in Salesforce developers, uit Nederland tot World of Talents.

In 2023 zette World of Talents ook voet aan de grond in Duitsland via de overname van easyCare. De strategie van WoT is gericht op zowel organische groei als overnames en zorgt voor het succesverhaal dat World of Talents heet. Bovendien sluit World of Talents alleen overname-akkoorden wanneer het DNA van de betrokken partijen voor de volle honderd procent past, met als doel het gespecialiseerde HR-dienstenaanbod daadwerkelijk te versterken.

Transactie

De transactie werd begeleid door Allen & Overy, Clifford Chance, Deloitte en Rothschild voor World of Talents en door Freshfields, EY, CFI en Lincoln voor CVC. Er worden geen verdere financiële details over de transactie bekendgemaakt.  

Voor meer informatie, aarzel niet om contact op te nemen met Leen Taelman via leen.taelman@houseoftalents.be of +32 485 02 82 72.

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!