icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Blog 26/09/2019

Zijn jonge mensen tegenwoordig minder loyaal?

martijn kamermans

Je kunt geen seminar bezoeken of je hoort dat mensen tegenwoordig minder loyaal zijn. Vooral jonge mensen wisselen veel gemakkelijker van werkgever, omdat ze minder loyaal zouden zijn. Ik weet niet of het aan een gebrek aan loyaliteit ligt.

Als je jonge mensen vraagt naar hun favoriete voetbalclub, dan noemen ze zonder aarzeling de club waar ze al hun hele leven fan van zijn. Ook blijken ze heel veel oude vriendschappen te koesteren en zijn ze ook zeer loyaal aan hun groep vrienden. En ik kan nog veel meer voorbeelden noemen. Kortom, ze zijn volgens mij heus wel loyaal. Als ze dan van baan wisselen, dan zou dit een heel andere reden kunnen hebben. En dan worden de mogelijke antwoorden toch wat pijnlijker voor de werkgevers. Ik noem een paar suggesties:

  • Komt het doordat oudere werknemers die hetzelfde werk doen een veel hoger salaris hebben?
  • Komt het doordat de werkgever zich niet aan de werknemer wil binden en aan jonge mensen geen vaste contracten geeft?
  • Komt het doordat er binnenkort weer een ontslagronde is?
  • Komt het doordat de werkgever is veranderd in een korte termijn denker?

Tja, ik weet het ook niet precies. Maar het lijkt me wel duidelijk dat dit probleem niet zo makkelijk is te verklaren door simpelweg te stellen dat het komt door de verminderde loyaliteit bij de mensen. Daarom gaan we bij House of Talents gewoon uit van de loyaliteit van onze medewerkers en doen wij ons best om zelf ook zo loyaal mogelijk te zijn.

Wat is jouw mening hierover? 

Overzicht blogs

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!