icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Blog 02/11/2018

Wat is de optimale omvang van een bedrijf?

omvang

House of Talents is een verzameling unieke bedrijven waar we zeer gespecialiseerde experts inzetten.

Onze mensen hebben aangegeven dat ze deze structuur prettig vinden. Enerzijds is er het robuuste geheel en anderzijds is er een kleiner bedrijf onder leiding van een vakbekwame manager met veel bevoegdheden. In dat kleine bedrijf gaat het over hun vak. De collega’s zijn specialist op hetzelfde vakgebied en de manager heeft ook verstand van het vak.

Maar wat is nu de optimale omvang? Als het bedrijf te klein is, heb je te weinig vakkennis om je heen. Je mist dan de inhoudelijke inspiratie. Als het bedrijf te groot is, dan wordt het onpersoonlijk en anoniem. Je mist dan de verbinding. Ik heb het eens nagevraagd en de antwoorden verschillen enorm. Sommige mensen vinden minder dan vijf collega’s te klein, anderen stellen de ondergrens bij vijftien. En de bovengrens varieert nog meer: van circa 30 (een schoolklas) tot 100. Het verschilt vooral per vakgebied.

Kortom: de ondergrens ligt tussen de 5 en de 15 en de bovengrens tussen de 30 en de 100. Onder die ondergrens en boven die bovengrens voelen de mensen zich minder thuis. Het lijkt mij van belang om dat veelvuldig te bespreken met elkaar om zo te zorgen dat we niet per ongeluk door een grens heen schieten.

Wat is voor jou de ondergrens en de bovengrens?

Overzicht blogs

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!