icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Blog 02/11/2018

Gezond en fit

blog

Het is enorm belangrijk dat iedereen gezond en fit is. Dat is belangrijk voor jezelf; gezonde en fitte mensen zijn gelukkiger, leven langer, etc. Het is ook belangrijk voor de organisatie. Een organisatie met gezonde en fitte mensen is succesvoller.

Bij House of Talents doen we het helemaal niet slecht als het om ‘gezond en fit’ gaat, maar het kan nog veel beter.

Ik ben trouwens geschrokken van mijn gebrekkige kennis op dat gebied. Zo blijkt bijvoorbeeld dat ieder uur een paar minuten beweging (het koffiezetapparaat in het pand van de buren zetten) veel gezonder is dan dagelijks een uur sporten en op kantoor nauwelijks bewegen. En zo zijn er vast nog veel meer zaken die ik niet wist.

Het onderwerp leent zich volgens mij niet goed voor top-down besturing. Het werkt veel beter als het van de medewerkers komt en als de leiding het vooral faciliteert en aanmoedigt.

We gaan daarom op diverse fronten aan de slag. In de eerste plaats moeten we het allemaal belangrijk vinden. Belangrijk voor onszelf, voor elkaar, voor het bedrijf, etc. In de tweede plaats moeten we meer leren. Goed als we dat met elkaar doen, zodat we een gezamenlijk referentiekader ontwikkelen. En tot slot moeten we het ook nog gaan doen. En dat betekent dus niet een maandje wat extra aandacht voor dit onderwerp, maar blijvend ons gedrag veranderen.

Dat wordt nog een hele klus voor ons allemaal, maar wel de moeite waard. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor ieder individu.

Overzicht blogs

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!