icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Blog 30/01/2019

Business Manager aan het woord: Rick van Lent

Rick van Lent

Het is weer tijd voor onze wekelijkse rubriek 'Business Manager aan het woord'. Met deze week in de spotlights: Andarriaan Rick van Lent.

"Hai Rick, stel jezelf eens voor"

Rick van Lent, 33 jaar, dus een van de jongere Business Managers binnen House of Talents. Nu bijna 2,5 jaar werkzaam bij Andarr. Met betrekking tot mijn thuissituatie, ik woon samen met Kim en onze twee kinderen, een dochter van bijna vier en zoon van net één. Qua studie achtergrond: HBO MER afgerond, toen nog een jaar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit, maar ik heb de studie niet volledig afgerond. Vervolgens ben ik bij IT-Staffing terecht gekomen, een bekende broker met name in de publieke sector en zo kwam ik bij Andarr terecht.

"Hoe zou jij Andarr omschrijven in één zin?"

Andarr bedenkt, bouwt en bestuurt technische oplossingen op het gebied van ICT-infrastructuur, cloud transities en security-vraagstukken. Ruim 50 hoogwaardige experts die het ook enorm gezellig met elkaar hebben en continu attent zijn op opleidingstrajecten en certificeringen zijn momenteel ingezet bij uiteenlopende opdrachtgevers binnen de Randstad.

"Hoeveel BUM’s hebben jullie ook alweer?"

We zijn met drie Business Managers. Martijn Jonker, Rob Zeinstra en ik. Alle drie zijn we verschillend van karakter en hebben wij ondanks de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor Andarr, onze eigen focusgebieden.

"Wat voor DNA hebben jullie experts?"

We hebben eigenlijk drie bloedgroepen met als gemeenschappelijke deler de ICT Infrastructuur. Onze specialisten bedenken (architecten en designers) ICT oplossingen, kunnen deze besturen (project- en programmamanagers) en zijn in staat deze oplossingen te bouwen (de technisch specialisten).

Wat ons kenmerkt en wat we ook terugkrijgen van onze opdrachtgevers, is dat onze experts bovengemiddeld intelligent zijn als het gaat om ICT-gerelateerde vraagstukken en uitdagingen. Uit al onze evaluaties komt naar boven dat de verwachtingen ruimschoots zijn overschreden. Onze opdrachtgevers nemen onze jongens (en één vrouw, die mag ik niet vergeten) aan voor een specifiek vraagstuk met initieel een doorlooptijd van 3-6 maanden. Naarmate de tijd vordert blijkt dat Andarrianen breder georiënteerd zijn dat dit ene probleem waarvoor we in beginsel zijn gevraagd. Dit onderscheidend vermogen valt in veel gevallen op bij meerdere afdelingen binnen de organisatie, waardoor wij gemiddeld genomen langer dan 1 jaar bij een opdrachtgever zitten.

We hebben meerdere experts die sinds de start van Andarr in 2000 nooit meer weg zijn gegaan
Rick van Lent / Andarr

Het teamgevoel bij Andarr is uniek. Er hoeft maar één collega te mailen met een inhoudelijk vraagstuk en iedereen voelt de urgentie om elkaar te helpen. Binnen enkele minuten heeft hij of zij direct talloze reacties. Kortom, de behulpzaamheid is buitengewoon. Iets wat daaraan bijdraagt zijn de vele uitjes (bv. karten, paintball en buitensport activiteiten), waardoor we elkaar ook buiten werk om goed (leren) kennen.

"Zijn er bij jullie veel midlancers?"

Voordat Andarr zich bij House of Talents aansloot, waren alle experts werkzaam op basis van een vast loon. Uiteraard vormde de groep bemiddelde ZZP’ers hierop een uitzondering. Inmiddels is het zo dat een behoorlijk aantal collega’s de stap naar midlancer heeft gemaakt, ongeveer 20%.

"Wat doe je naast Andarr?"

Voetbal is van kleins af aan wel echt m’n hobby. Nu ben ik jammer genoeg al een behoorlijke tijd geblesseerd. Als ik het over voetbal heb, heb ik het ook over de derde helft. Ik ben een gezelligheidsmens en heb moeite als eerste richting huis te gaan na afloop van een wedstrijd. Ik heb een vrouw en twee kinderen thuis waar ik graag en veel tijd mee doorbreng. Daarnaast mag ik mijn vriendengroep niet vergeten. Carnaval staat weer voor de deur, een mooi feest waar ik elk jaar 3 of 4 dagen van geniet.

"Wat weten jouw collega’s niet van jou?"

Ik ben een open boek, maar er zijn vast een aantal dingen die ze niet weten. Ik heb recent wel een moestuin van collega’s cadeau gehad. Wellicht weten zij meer van mij dan ik zelf weet. Ik weet namelijk nog steeds niet wat de gedachte hier achter is. Zonder gekheid, wellicht weet men niet dat ik in een ver verleden op amateurniveau op een behoorlijk niveau heb gevoetbald. Voetballen op hoog niveau in combinatie met graag stappen in het weekend maakte dat ik het nooit serieus heb opgepakt.

"Heb je nog een mooi motto?"

Het motto van Andarr is “We Make IT Fit”. Dit zegt genoeg.

Meer uitleg nodig of ben je benieuwd naar wat Rick en Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Bekijk de website

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!