icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Ik was op zoek naar werk met meer maatschappelijke impact”

PMO Partner

Maandag 27 februari begint onze nieuwe collega Eugénie Bos bij Project & Change Talents. Ze begint dan ook direct aan haar opdracht bij het Ministerie van Binnenlandse zaken, op de afdeling KOOP: Kennis en Exploitatie Centrum Officiële Overheidspublicaties. En daar heeft ze zin in!

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Wat is je achtergrond?

“Ik ben al een aantal jaar werkzaam in de wereld van projectmanagement. Zowel als PMO of in vergelijkbare rollen. Ik heb eigenlijk altijd gewerkt in de huizenmarkt, van de financiering van woningen en hypotheken tot projectontwikkeling. Ik heb nu bewust gekozen voor een andere sector. Ik kom uit een best wel commerciële omgeving, het bedrijfsleven, en wilde graag een baan met meer maatschappelijke impact. Ik wilde dus graag bij een overheid of semioverheid werken.”

Hoe ben je bij Project & Change Talents terecht gekomen?

“Ik had via LinkedIn al contact met een van de Business Partners van Project & Change Talents. Toen ik een post van hem voorbij zag komen, heb ik gewoon gebeld en hebben we koffie gedronken. Project & Change Talents heeft een groot netwerk in maatschappelijke organisaties en overheden, dus dat is voor mij een mooie manier om hier binnen te komen. Ik had gemerkt dat het direct solliciteren bij de overheid al lastiger was omdat ik daar nog geen werkervaring had opgedaan. Via Project & Change Talents heb ik toegang tot een veel groter netwerk en was de drempel om uitgenodigd te worden bij overheidsinstellingen veel lager.”

Je gaat nu werken als midlancer, wat vind je van die constructie?

“Het midlance concept spreekt me erg aan. Je hebt meer het regie over welke kant je op gaat met je carrière, het is echt een ander concept dan detacheren. Je kunt veel meer zelf oppakken, maar hebt wel de Human Network organisatie achter je staan. Het is een soort begeleid ondernemen. Ik ben nog jong, en om nu bijvoorbeeld echt te gaan zzp’en is voor mij nog een stap te vroeg, dus dit is ideaal. Ik heb een heel brede interesse en dit is een mooie kans om rond te kijken en mezelf te blijven ontwikkelen, mensen te leren kennen, mijn netwerk verder uit te bouwen en veel te kunnen leren.”

Wat kan jij een organisatie brengen?

“Ik denk dat ik een fijne collega ben, doordat ik sociaal ben en nieuwsgierig. Ik vind het leuk als mensen naar mij toe komen met vragen, maar doe dat ook andersom.”

Waar heb je het meest zin in?

“Het lijkt mij heel leuk om de opdracht verder uit te werken, de samenwerking te zoeken met de stakeholders en hen te ondersteunen. Daarbij lijkt het me fijn om te kunnen sparren met mij collega PMO’ers van Project & Change Talents. Het is fijn dat er mensen zijn, met afstand van mijn dagelijkse werkzaamheden en opdracht, die ik om advies kan vragen. Ik kan objectief mijn vragen stellen en dan wil iedereen je helpen, dat is een fijn idee.”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!