icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Ik krijg er energie van om dingen goed op de rails te zetten”

PMO Partner

Carmen de Graaff is een ervaren manager met een passie voor verandering. Jarenlang werkte ze als interimmanager, projectmanager en lijnmanager. Onlangs ontdekte ze waar ze echt lol en energie uit haalt: het PMO-vak. Vanaf 1 april gaat ze daarom haar ervaring inzetten bij Project & Change Talents.

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Goed op de rails

Carmen studeerde bestuurskunde, hoewel ze liever iets heel anders had gekozen: Industrieel Ontwerpen. De passie die ze hiervoor heeft komt ook terug in haar werk. “Ik hou van dingen die functioneel zijn, dat het klopt en er goed uitziet.”, zegt Carmen. “Ook in mijn werk vind ik dat prettig. Ik krijg er energie van als dingen goed op de rails staan zonder dat mensen in de gaten hebben dat je daar heel veel werk voor moet doen.”  

Carmen heeft veel ervaring met opdrachten op projectbasis, zowel via interim-bureaus, consultancybedrijven en als zelfstandige. “De leukste projecten waren die waar nieuwe producten of diensten werden ontwikkeld. Dan heeft een project alle facetten die je maar kan bedenken. Het zorgen dat die projecten goed lopen, daar haal ik mijn energie uit.”

Combi van strategie en facilitair

Met het vak PMO heeft Carmen op verschillende manieren ervaring. Hoewel ze daar pas achter kwam, toen ze zich in PMO ging verdiepen. “Toen ik bij mezelf te rade ging waar ik lol en energie van krijg, waren dat combi opdrachten. Het organiseren van strategische conferenties, brainstormsessies, klankbordbijeenkomsten, verslaglegging en opvolging. In combi met helpen inrichten van de uitvoerende programma-, projecten en PMO organisatie en de bewaking daarvan.”

Visie voor het vak

“Bij Project & Change Talents zie ik ambitie en visie. Het spreekt me aan dat Project & Change Talents een groeiambitie heeft en een visie op PMO vak ontwikkeling. Ik denk dat dat ook zichtbaar is voor de opdrachtgevers van Project & Change Talents.” Samen keken Project & Change Talents en Carmen welke opdrachten het beste bij haar passen en hoe ze die interim opdrachten vinden. “Wat het meest bij me past? Een brede PMO functie in een tamelijk complex veranderprogramma.”  

Behoefte aan collega’s

Als freelancer weet Carmen als geen ander wat het is om zelf te moeten netwerken en op zoek te gaan naar opdrachten. Dat is bij midlancen nog steeds zo, vindt ze. “Met het verschil dat er nu anderen zijn die daar veel beter in zijn, een groter en een ander netwerk hebben en mij helpen om goed bij de opdrachtgever gepresenteerd te worden. Daarnaast is het fijn om weer collega’s te hebben, die ik als freelancer niet had. Ik heb eerder voor consultancyorganisaties gewerkt. Dan ben je vaak bij opdrachtgevers, maar als je dan weer op kantoor bent voelt het als een soort thuis. Dat gevoel krijg ik bij Project & Change Talents ook. Daarom was ik ook zo gecharmeerd van ze.”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!