icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“De interactie met mensen maakt het leuk.”

#Vrijheid #Beloning
Project Change Talents

Peer Gruijters is een manager met ruim 20 jaar ervaring op tactisch en operationeel niveau bij diverse organisaties. Daarnaast heeft hij ruime ervaring als projectmanager/projectleider. Sinds mei van vorig jaar is Peer terug bij Project & Change Talents. Terug inderdaad, want enkele jaren geleden werkte hij ook al eens voor ons. De terugkomst van Peer was niet vanzelfsprekend, want eigenlijk had hij in december vorig jaar, op zijn 64e, zijn werkzame leven al afgesloten. Hij was ook niet actief op zoek naar iets anders, maar na een paar maanden thuis begon het toch weer te kriebelen.

Expertise

Business en proces analyse

Business en proces analyse

Over deze expertise

Vanwaar de terugkeer naar Project & Change Talents?

“Dat was eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Maar ik werd op een netwerkborrel gevraagd om weer terug te komen, ze konden mij goed gebruiken bij Project & Change Talents. Ik zat inmiddels een paar maanden thuis en dat gaat ook vervelen. Ik had eerder al met veel plezier voor Project & Change Talents gewerkt, dus toen was de keus snel gemaakt. Het is een kleine organisatie met de voorzieningen, waar je zelf voor kiest om daar wel of niet gebruik van te maken, van een grote organisatie. Maar wat veel belangrijker is, is dat er echt persoonlijke aandacht voor je is. De Business Managers en je collega's zijn zeer toegankelijk en de contacten zijn informeel. En ondanks dat je de meeste tijd bij je opdrachtgever doorbrengt, word je niet vergeten. Af en toe lunchen met je Business Manager om over en weer bij te praten, is prettig en zinvol tegelijkertijd. Wat ik verder prettig vind, is de no nonsens mentaliteit. Gewoon recht door zee, zonder gedoe en bureaucratie.”

Wat voor interim opdracht doe je?

“Ik ben sinds mei aan de slag als scrum master en dat bevalt heel goed. De opdracht liep in principe tot 31 december van dit jaar, maar recent is de opdracht verlengd tot 31 december van volgend jaar. Ik ben officieel scrum master, maar ik geef altijd wat meer. Ik kijk ook heel kritisch naar wat er in organisaties gebeurt en of ik daar misschien wat meer in kan betekenen. Ik heb in mijn werkzame leven ook veel opdrachten gedaan als projectleider of als business analist en dan kijk je toch breder naar een organisatie. Dus als ik iets zie wat misschien beter op een andere manier aangevlogen kan worden, dan zeg ik dat.”

Hoe bevalt het midlancen?

“Ik heb de laatste jaren in loondienst gewerkt bij diverse werkgevers, maar daarvoor ook al bij Project & Change Talents in de midlance constructie. Ik wist dus wat ik kon verwachten en het bevalt me weer prima. Het voordeel van midlancen is dat je een behoorlijk percentage van de omzet krijgt en daarbij vrij bent om te bepalen wat je wel en niet door hen laat doen. Het is heel flexibel. Het is een mooie mix van in loondienst zijn en zelfstandig zijn.”

Wat kun jij een opdrachtgever bieden?

“Die brede blik op een organisatie en ruime ervaring. Ik heb een goed gevuld cv, dus ik kan mijn adviezen ook illustreren met voorbeelden uit de praktijk. Dat wil niet altijd zeggen dat een organisatie er ook wat mee moet doen, maar ik denk graag mee.”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk?

“De interactie met allerlei professionals. Iedereen heeft zijn eigen vakgebied, maar het zijn over het algemeen wel mensen met de nodige ervaring. Om met die mensen samen te werken, vind ik toch wel het leukste aspect van mijn werk. Je moet mij niet achter een bureau neer zetten waar ik de hele dag naar een beeldscherm moet kijken. De interactie met mensen maakt het leuk.”

Expertise

Business en proces analyse

Business en proces analyse

Over deze expertise

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!