icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents
Blog 11/05/2021

Achter de schermen meewerken aan de veiligheid van Nederland

Jolanda

Zomaar een maandag. De wekker laat om precies 05.45 uur luidkeels weten dat een nieuwe werkweek is begonnen. Na één keer snoozen stapt mijn lief nog wat slaapdronken uit bed. Ik draai mij nog even om. Zachtjes op de achtergrond hoor ik in huis de vertrouwde badkamergeluiden gevolgd door het gerommel in de keuken met de ontbijtspullen.

06.30 uur: Mijn lief gaat naar zijn werk. Voordat hij de deur achter zichzelf dichttrekt brengt hij mij eerst een geurende kop koffie op bed. Hoog tijd om echt wakker te worden. Ik maak de luiken open van de slaapkamer en het licht stroomt binnen. Terwijl de koffie ervoor zorgt dat ik verder wakker wordt, scroll ik door mijn social media en privé mail. 

07.30 uur: Deze morgen kies ik voor mijn werkplek boven, daar kan ik optimaal van de opkomende zon en het zonlicht genieten. Ik log via de gebruikelijke routines in op het politienetwerk en controleer de agenda voor de weekstart. Geen gekke dingen binnen mijn aandachtsgebieden. Vanmiddag een programmademo en de vraag om een resourceoverzicht van het projectteam met alle inhuur- en inzetafspraken op te stellen heeft een inleverdatum later in de week.

09.15 uur: Met een tweede kop koffie meld ik mij -online- voor de weekstart van het stafteam. Aan de hand van de eerder uitgestuurde agenda lopen we met de Programmadirectie door de voortgang van het programma in de afgelopen week heen en bespreken en prioriteren we alle acties voor deze week. Het op te stellen resourcesoverzicht komt inderdaad op mijn naam te staan. 

10.45 uur: In de keuken maak ik snel mijn lunch klaar. Met laptop, handtas, toegangspasje, autosleutels en een grote stapel vertrouwelijk te vernietigen papier voor de blauwe bakken spring ik in de auto. Op naar Zeist, onze projectteamlocatie, waar ik samen met mijn PMO collega Ilse aan het begin van de middag de programmademo faciliteer. In Zeist is het rustig -bijna uitgestorven- en de beveiliging meldt dat Ilse net voor mij is binnengekomen en boven al aan het werk is.

12.00 uur: Samen lopen Ilse en ik snel door de aangeleverde presentaties voor de demo. Geen typo's? Consistent verhaal? Zit er geluid in de demo's die getoond gaat worden? We briefen kort en snel onze Programmadirecteur die de opening en de sluiting van de demo verzorgt. Na nog een allerlaatste check op werkend geluid leunen we eventjes achterover met koffie en een boterham. We zijn er klaar voor.

14.30 uur: De demo zit er weer op. Ruim 60 stakeholders en belangstellenden hebben onze productie van de afgelopen periode deels via presentaties op papier maar ook via live demo's kunnen zien en ervaren en vragen kunnen stellen. Fijn is het dan om aan het einde vanuit diverse kanten en vol enthousiasme te horen dat de verschillende functionaliteiten die wij aan het bouwen zijn ook echt meerwaarde opleveren voor de eindgebruikers, het blauw op straat!

15.30 uur: Weer thuis achter mijn werkplek. Er staat nog een overleg op de agenda. Ik schrijf mee aan een Addendum op een Projectplan. Door twee verplichte pauzestops -als gevolg van verstoringen buiten het project- is de planning herzien en dienen daarnaast de financiële consequenties overzichtelijk in kaart gebracht te worden. Een heel gereken omdat wij voornamelijk werken met een extern ingehuurd projectteam en het project daarnaast ook opereert binnen de keten: Politie - Openbaar Ministerie - Rechtspraak. Na 1,5 uur puzzelen hebben we een gemeenschappelijk beeld, dat door de projectmanager verder uitgewerkt gaat worden en hij bij mij de volgende dag zal aanleveren voor de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i.

17.20 uur: Ik sluit mijn laptop af, orden mijn werkplek en rek en strek mijn ledematen. Een collega belt of ik een telefoonnummer heb van iemand bij Rechtspraak. Ik geef het door en wens hem een fijne avond. Op dat moment komt mijn lief binnen met een tas met boodschappen voor het avondeten. De eerste werkdag van de week zit erop, morgen weer een nieuwe!

overzicht blogs

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!