icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Nieuws 24/03/2020

Werken op afstand: Stefan van House of Talents op zijn thuiswerkplek

THN

Collega Stefan van Kuijeren en zijn vrouw en hun twee kinderen (3 en 5) zijn deze weken samen thuis, in Stolwijk. Op de foto zien we Stefan -verantwoordelijk voor IT-beheer van House of Talents- op zijn thuiswerkplek. Als ik hem spreek, is zijn werkdag al bijna halverwege. “Het is belangrijk om een ritme aan te houden en ik ben het gewend om al tussen 7 en half 8 achter de laptop te zitten. Zet je er trouwens wel bij dat ik dan gedoucht én aangekleed ben?”

Stefan’s werkzaamheden liggen bepaald niet stil. “Ik krijg op dit moment extra veel vragen over de programma’s die we gebruiken (onder andere AFAS, Office365 en WhiteVision)”, vertelt hij. “Hierdoor ben ik meer tijd kwijt aan het communiceren via mail en telefoon en heb ik minder tijd om de wat grotere projecten op te pakken.” Deze manier van (thuis)werken is wel een beetje wennen. “Normaal gesproken loop ik even bij iemand langs als er problemen zijn, dan kijk ik mee. Nu moet je van afstand ‘schermen delen’ en dat is net iets minder handig.”

Hoewel Stefan in het verleden sceptisch was over werken op afstand, is zijn mening toch iets bijgedraaid. “Nu het moet, valt het me alles mee. Ik kan prima doen wat ik wil en moet doen.

Zijn directe team spreekt Stefan geregeld. “Ik heb dagelijks contact met Ron (red: Directeur Finance) en mijn collega’s spreek ik via Teams, telefoon en beeldbellen. Wat ik trouwens écht mis is zijn de rondjes thee en koffie die we normaal gesproken voor elkaar halen. Thuis vergeet ik vaak drinken voor mezelf in te schenken.”

Frisse buitenlucht krijgen Stefan en zijn gezin genoeg. “We maken in de pauzes korte wandelingen of gaan een rondje fietsen. Gelukkig hebben we een tuin, zodat we soms ook wat zonnestralen meepakken. Natuurlijk hoop ik dat dat de scholen binnenkort weer open gaan, maar ik ben bang dat we de komende maanden zo moeten doorbrengen. Het is niet anders, we maken er met z’n allen het beste van.”

Overzicht nieuws

Flyer feest 1 juli

23007_HoT_Welkom Thuis_Flyer_mobiel_HR.pdf / pdf - 5.59 MB

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!