icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Beloning

Uniek: een midlance traineeship bij Yellotec

#Zekerheid #Midlance
Yellotec

Na haar studie Integrale Veiligheid bij AVANS, wilde Djulita Laros zo snel mogelijk praktijkervaring opdoen in de technische branche. Bij Yellotec Safety Consult vond ze haar ideale traineeship. Aan afwisseling geen gebrek! Als midlancer werkte ze binnen twee jaar bij maar liefst vier verschillende bedrijven.

“Mijn studie Integrale Veiligheid was behoorlijk breed. Je kreeg vakken in publieke veiligheid, private veiligheid, maar mijn interesse lag toch meer in de technische sector. Na mijn studie wilde ik zo snel mogelijk praktijkervaring opdoen om te zien in welke richting ik mij wilde ontwikkelen. Toen ik op zoek ging naar passende vacatures kwam ik terecht bij Yellotec, een specialist op het gebied van Health, Safety & Environment (HSE). Zij boden mij een traineeship aan waarin ik in korte tijd veel praktijk ervaring op kon doen die je nodig hebt om een senior HSE-consultant te worden. Dat leek mij een grote kans!”

Investeren in ontwikkeling
“Als trainee ben ik inmiddels al twee jaar aan het werk bij verschillende toonaangevende opdrachtgevers: Friesland Campina, Mors Smitt, Altran, Astellas. Mede dankzij deze opdrachtgevers krijg ik de kans om vlieguren te maken als startende veiligheidskundige binnen verschillende branches (food,pharma, rail en bruggen en sluizen).

Uiteraard staat daar tegenover dat de opdrachtgever voor mij als trainee een voordelig tarief betaalt, maar wel een senior advies krijgt aangezien ik begeleid wordt door een senior collega van Yellotec. De verschillende opdrachten en opdrachtgevers horen voor mij echt bij het midlancen.

Yellotec biedt mij bovendien – nog steeds – alle mogelijkheden om mijzelf te verdiepen in specifieke onderwerpen die te maken hebben met ons vak HSE. Bij PILZ heb ik een gespecialiseerde machineveiligheidscursus gevolgd en bij D&F, de LoToTo en PL/SIL training. Dat zijn best prijzige opleidingen, maar ze werden allemaal vergoed.”

Learning on the job
Er wordt behoorlijk in je geïnvesteerd bij Yellotec en niet alleen wat betreft trainingen. Als trainee doe je alle klussen samen met een persoonlijke coach die senior consultant is binnen Yellotec, waardoor je on the job leert van een ervaren collega. Op 1 augustus stopt mijn traineeship en wordt ik junior HSE consultant bij Yellotec.

Gezien de ervaringen die ik de afgelopen 2 jaar heb opgedaan als trainee heeft mijn huidige opdrachtgever, Astellas, mij ook het vertrouwen gegeven om een coördinerende rol te geven binnen een project rondom risico-inventarisatie van de arbeidsmiddelen, een onderwerp dat ik al eerder heb opgepakt met een senior consultant.

Als midlancer aan de slag gaan via Yellotec heeft me de afgelopen jaren bijzonder veel gebracht aan ervaring en ontwikkeling. En wat mij betreft gaat dat nog wel een tijdje zo door.”

Wil jij je - net als Djulita - aansluiten bij het team van Yellotec? 

Bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.