icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Samen

“Het beste van twee werelden”

#Samen #Flexibiliteit
Plustalent

Mark Wanna werkte jarenlang als zpp’er bij allerlei organisaties. Een jaar geleden besloot hij midlancer te worden bij Leadership Talents. Het beste van twee werelden, aldus Mark.

Wat is je achtergrond?

“Na de Hotelschool heb ik onder meer gewerkt bij Martinair en daarna als interim projectmanager in veel verschillende sectoren. Ik was onder andere bij MBO Mondriaan betrokken bij inburgeringstrajecten, samen met de gemeente. Bij ROC van Amsterdam werkte ik aan een project voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Daarna ben ik terechtgekomen bij NCOI, bij de afdeling voor incompany trainingen.”

Waarom besloot je bij Leadership Talents te solliciteren?

“Ik wilde vooral bezig zijn met het maatschappelijk belang van onderwijs in plaats van commercieel bezig zijn. Ook ben je als zzp’er in je eentje. In het begin is dat leuk, maar op een gegeven moment heb je behoefte om ergens bij te horen. Bij Leadership Talents ben je onderdeel van een kleine organisatie. Je hebt collega’s. Daardoor is er een soort thuissfeer. Dat was voor mij echt een meerwaarde.”

Was de zekerheid van een salaris ook een reden?

“Dat is een prettige bijkomstigheid, maar het was geen belangrijke reden. Want er is werk genoeg. De afgelopen vijf jaar zat één midlancer van Leadership Talents een maand zonder opdracht. Er is zoveel werk dat Leadership Talents werkt met een flexibele schil naast de vaste kern van midlancers in dienst. Ik heb er dus veel vertrouwen in dat er een nieuwe opdracht komt als mijn huidige stopt.” 

En hoe bevalt midlancen?

“Heel goed. Aan de ene kant hoor je ergens bij, aan de andere kant heb je de zelfstandigheid van opdrachten. Verder ben ik goed in de uitvoering van opdrachten, maar slecht in mezelf verkopen. Ik ben blij dat anderen de sales voor ons doen. Zo kan ik me volledig concentreren op mijn opdracht. Ook vind ik het prettig om tijdens sessies met interne collega’s te kunnen sparren over waar je tegenaan loopt. En te horen hoe anderen bepaalde zaken ervaren.”

Waar werk je nu en wat doe je daar?

“Ik werk nu bij MBO Rijnland, bij het College Welzijn & Zorg. Ik ben interimmanager bij een van de teams binnen het College. Daar vallen de opleidingen Sociaal werk, Onderwijsassistent en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker onder. Een paar Leadership Talents-collega’s werken of werkten bij dezelfde organisatie. We komen elkaar niet dagelijks tegen, maar we praten wel over bijvoorbeeld de strategische lijnen van mboRijnland.”

Wat zou je graag doen na deze opdracht?

“Naast mijn werk als teammanager ben ik ook projectleider van de ‘Beroepshavo’. Die gaan we volgend jaar starten binnen de opleiding Onderwijsassistent. De studenten halen dan naast hun mbo-diploma certificaten voor drie havo vakken. Hierdoor zijn ze beter voorbereid als ze willen doorstromen naar de pabo. Een beroepshavo oprichten is minder eenvoudig dan het misschien klinkt. Ik weet er inmiddels zoveel over, dat ik die kennis graag zou willen overdragen aan andere ROC’s. Ook ben ik bezig met hybride onderwijs voor de opleiding Sociaal werk. Dit betekent dat studenten samen met bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties projecten uitvoeren met een maatschappelijk belang. Als het kan, zou ik daar wel meer mee willen doen.”

Zou je anderen aanraden te gaan midlancen?

“Als je nu freelancer bent, biedt midlancen je bepaalde zekerheden. Je hebt de veiligheid van een vast contract, je administratie wordt voor je gedaan en je hebt een thuisbasis met collega’s. Tegen iemand in vaste dienst die interimmer wil worden, zou ik zeggen dat midlancen een veilige stap is om interimwerk te gaan doen. Maar realiseer je dat het echt een ander soort werk is, vooral omdat het tijdelijk is. Als je in dienst bent, kun je dingen opstarten en afmaken. Als interimmer kan je vaak alleen opstarten en overdragen.”

Wil jij je -net als Mark- aansluiten bij het team van Leadership Talents?

Bekijk de vacatures!
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.