icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Beloning

"Had ik maar eerder geweten dat midlancen bestond!"

#Zelfstandigheid #Flexibel
ProcesConsult

Aan het woord is Jan Moens, een ervaren Business Analist en Projectmanager die van nature rust uitstraalt. “Ik ben aardig stressbestendig”, bevestigt Jan. Hoewel hij hiervoor jaren -via verschillende detacheerders- interim opdrachten deed, zat hij nergens echt op zijn plek. “Mijn opdrachten waren uitdagend, maar ik baalde van de verplichte opleidingen en dat ik ’s avonds vaak nog moest komen opdraven op kantoor. Dat kun je niet verwachten als ik al de hele dag aan het werk ben bij de klant.” Sinds vorig jaar zijn dit soort irritaties verleden tijd: toen werd Jan midlancer bij Project & Change Talents.

Jan praat vol enthousiasme over zijn werk als Business Analist: “Daar heeft het nooit aan gelegen. Het leukste is de breedte van mijn vak: de mix van inhoud, techniek en sociale vaardigheden. Het blijft natuurlijk de uitdaging om te laveren tussen al die verschillende belangen en te zorgen dat de neuzen dezelfde kant opstaan.”

In de afgelopen jaren overwoog Jan vaak om te gaan freelancen, maar zette dit plan nooit door: “De vrijheid sprak mij aan, maar tegelijkertijd vond ik het eng en te onzeker.” Tot hij op een mooie dag Niels Vogelpoel tegen het lijf liep. “Niels herkende mijn situatie en vertelde me over zijn midlance-opdrachten via Project & Change Talents. Eigenlijk sleepte hij me mee in zijn enthousiasme. Sinds afgelopen augustus zijn Niels en Jan vakgenoten in het team van Project & Change Talents, onder leiding van Business Manager Ruben Jonker. “Ik vind het echt heel leuk en had veel eerder willen weten over het bestaan van deze constructie!”

Deze manier van werken biedt precies die extra’s die mij hebben tegengehouden om zelfstandig te worden!
Jan Moens / Project & Change Talents

Na een zoektocht op Google leek het midlance-model aan te sluiten op de wensen van Jan. “De vrijheid, de zekerheid en de hoge beloning. Het sprak me aan, maar ik was bang voor addertjes onder het gras. Dus ging ik in gesprek met Business Manager Ruben Jonker.” Lachend: “En wat blijkt? Het klopt gewoon wat er op jullie website staat! Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar. Mijn bruto salaris van vroeger is nu mijn nettosalaris.”

Naast het goede contact met zijn Business Manager is Jan ook te spreken over het hebben van een team. “Ik vind de connectie met mijn teamgenoten belangrijk, daarvoor kan ik bij Project & Change Talents ook terecht. Ik maak er weinig gebruik van, maar de mogelijkheid is er om een hulpvraag in de groepsapp te gooien.”

Andere voordelen noemt Jan ‘het financiële vangnet’ voor als je geen opdracht hebt en het feit dat je geen tijd hoeft te verspillen aan het bijhouden van je administratie of het zoeken naar nieuwe opdrachten. “En natuurlijk het feit dat de verdiensten zo goed zijn,. Er blijft in zo’n platte organisatie minder aan de strijkstok hangen en als je uurtarief stijgt, stijgt jouw inkomen mee!”

Wil jij je - net als Jan - aansluiten bij het team van Project & Change Talents?

Bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.