icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 06/12/2021

Wat doet IT Test Talents aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?

QoppoConsult

De Business Managers van IT Test Talents krijgen geregeld vragen over midlancen, die zij graag uitlichten én toelichten. Dit keer krijg je antwoord op de vraag: Welk belang hecht jij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en hoe doen we dat bij IT Test Talents? Aan het woord Arjo en Cinthya.

Cinthya: “veel mensen weten niet dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze reageren allemaal positief verrast als we vertellen dat we de CO2-uitstoot van elke werkplek compenseren met het planten van bomen. Dat doen we trouwens ook met elke kilometer die onze experts declareren.

IT Test Talents is hiermee gestart op 1 september 2019. Samen met stichting Stimular is onderzocht hoeveel CO2 elke expert uitstoot op het werk. In die berekening zijn onder meer water, elektra, papier en vervoer meegenomen. Het komt erop neer dat IT Test Talents een gemiddelde CO2-uitstoot heeft van 4,04 ton per medewerker per jaar. Daarna hebben we bekeken hoe we de werkplekken van al onze medewerkers CO2-neutraal kunnen krijgen. We doen dit in samenwerking met Trees For All door middel van het planten van bomen. Wij dragen dus elke maand een bepaald bedrag aan hen af.”

Arjo: “Trees For All is een CBF-erkend goed doel. Ze planten bossen in Nederland en in het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden. De CO2-uitstoot kun je op een duurzame en impactvolle manier compenseren via hun bosprojecten. Het compenseren van zakelijke CO2-uitstoot werkt als volgt: bossen nemen koolstof (CO2) op. Deze koolstof wordt opgeslagen in de stam en de takken van de boom, maar ook in de grond. De hoeveelheid CO2 die een bos vastlegt, kan worden vertaald naar CO2-rechten, ook wel credits genoemd. Eén CO2-credit staat voor 1 ton CO2-uitstoot.”

Cinthya: “maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een belangrijk onderdeel van IT Test Talents. Onze medewerkers vinden het belangrijk, maar ook onze sollicitanten reageren positief als we ze vertellen dat de CO2-uitstoot van hun werkplek en van de gereden kilometers worden gecompenseerd. We krijgen altijd leuke, positieve reacties. De meeste mensen zijn verbaasd en willen weten hoe we dat doen. Er zijn ook sollicitanten die dit soort groene acties juist heel belangrijk vinden. Mensen die hier komen werken, doen automatisch allemaal mee."

Cinthya en Arjo vertellen je alles over de stappen die IT Test Talents zet om maatschappelijk verantwoord te ondernemen! 

Midlancen bij CoppoConsult

QoppoConsult
Cinthya Poulina /
Business Manager

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!