icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 21/11/2022

Onze experts zijn een afspiegeling van de samenleving

QoppoConsult

Hoe ga je van een studie Afrikaanse Talen en Culturen naar een carrière in het testvak? In onze mooie testwereld is alles mogelijk en onze nieuwe expert Marloes Tervoort is het levende bewijs. Toen haar broer voorstelde dat een loopbaan als tester wel wat voor haar zou zijn, bleek het een schot in de roos.

Je broer wees je op het testvak, vertel eens?

“Klopt! Mijn broer is ontwikkelaar en hij wees me een paar jaar geleden op het testvak. Ik had geen idee wat het inhield, maar hij dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Ik ben nauwkeurig en ik heb dingen snel door, maar ben ook sociaal. Als tester ben je een schakel tussen de ontwikkelaars en gebruikers. Je bent dus ook communicatief bezig. Ik volgde toen een opleiding en kort daarna ging ik aan de slag bij mijn vorige werkgever.“

En toen werd je een echte tester. Je broer had dus gelijk!

“Zeker. Ik zit nu in mijn vijfde jaar als tester en werk aan mijn derde opdracht. Mijn broer had dus echt gelijk. Ik heb het erg naar mijn zin. Mijn werk is leuk en ik doe het elke dag met veel plezier. Ik ben dankbaar dat dit zo is gelopen.”

Maar dit is wel heel anders dan wat je hebt gestudeerd

“Klopt! Ik heb Afrikaanse Talen en Culturen gestudeerd en daarna een Master Asian Studies gedaan. In mijn achterhoofd wist ik dat het lastig zou worden om een baan te vinden die direct aan mijn studie was gelinkt, maar dat vond ik niet erg. Ik heb het met plezier gedaan en geen moment spijt gehad. Ik wist dat ik een diploma op zak zou hebben en echt wel ergens terecht zou komen.”

En je bent bij IT Test Talents terechtgekomen via een oud-collega

“Ja, bij mijn vorige opdracht werkte ik met een andere tester, Anne. Zij is daarna bij IT Test Talents gaan werken. We spraken elkaar zo nu en dan en ze vertelde me toen een keer over haar ervaring bij IT Test Talents. Zo is het balletje gaan rollen.

Ik werkte bij mijn vorige werkgever in loondienst, en nu dus als midlancer. Ik had nog nooit van midlancen gehoord en ik had dan ook mijn twijfels. Ik zag het als een risico en wist niet zeker of het me dat waard was. Als midlancer zou ik meer vrijheid en salaris krijgen. Maar ik was bang dat als ik ziek zou zijn of geen opdrachten zou hebben, ik geen inkomsten zou hebben. Maar Anne stelde me gerust. Je krijgt bij IT Test Talents een daggeldvergoeding bij geen opdracht. En ik wist ook van Anne dat de afgelopen 2 jaar geen experts zonder opdracht zaten.

En hoe bevalt het?

“Ik vind het super. Mijn salaris is omhooggegaan en ik vind IT Test Talents een fijn bedrijf om voor te werken. Er werken aardige en open-minded mensen. Die combinatie zorgde er echt voor dat ik ben geswitcht.

Als vrouw ben ik in het testvak vaak in de minderheid, maar bij IT Test Talents is dat beter verdeeld en er zijn ook veel verschillende culturen. Onze experts zijn echt een afspiegeling van de samenleving. Dat vind ik heel aangenaam. Ik vind het fijn om met verschillende mensen te werken, dat past echt goed bij me. Ik heb niet voor niets twee cultuurstudies gaan!.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!
QoppoConsult
Marloes Tervoort /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!