icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 28/11/2022

Expert Guus: IT Test Talents voelt als een vriendenclub

QoppoConsult

Onze nieuwe collega Guus Holtkuile hoorde van kennissen over IT Test Talents. Ze zeiden: Als je iets zoekt in het testvak, onderdeel wilt zijn van een gezellige club en meer wilt verdienen – dan moet je hier komen werken. Guus ging de uitdaging aan en kan het alleen maar beamen. In dit blog vertelt hij wat hem zo trok en hoe het bevalt bij IT Test Talents.

Van multimedia, naar recruitment, naar testen

Je passie vinden gaat vaak via een omweg. Dat was ook het geval bij Guus. Hij studeerde Communicatie en Multimediadesign. “Ik merkte dat er niet zoveel werk in was. Daarom ging ik verderkijken bij een IT-bedrijf. Daar oriënteerde ik me op het testvak: is dit iets wat ik wil doen? Kan ik hierin verder groeien? Uiteindelijk ging ik ervoor, en werd ik opgeleid als tester.”

Maar nèt toen Guus klaar was met zijn opleiding, konden ze wel een extra paar handen gebruiken op de recruitmentafdeling van het bedrijf. “Ik vond het erg leuk en de maanden gingen voorbij. Maar na een tijdje merkte ik dat het werk toch wat eentonig werd. Dat was voor mij het moment om terug te keren naar waar ik voor was opgeleid: het testvak. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder, en ben ik nog steeds erg blij met mijn werk.”

De juiste Midlance-constructie

“Ik kende midlancen al van een oud-studiegenoot, maar ik was toen nog niet klaar om op deze manier te werken. Er zijn veel midlanceconstructies waarbij je geen inkomen hebt als je geen opdracht hebt. Of je ontvangt wel een inkomen, maar dan moet je dat terugbetalen als je weer op een opdracht zit. Bij IT Test Talents is dat niet zo. Ik verdien nu beter en geniet ook van de voordelen en vrijheden die bij het midlancen komen kijken.”

En beter salaris en persoonlijke aandacht

Via kennissen kwam Guus bij IT Test Talents terecht. Ze zeiden: Als je iets zoekt in het testvak, onderdeel wilt zijn van een gezellige club en meer wilt verdienen – dan moet je hier komen werken. “En dat is echt zo. Ik ben hier geen nummer. Er is meer persoonlijke aandacht en iedereen kent elkaar beter. Bij IT Test Talents is dat echt anders dan bij mijn vorige werkgever waar we met meer dan duizend collega’s werkten. Het is minder corporate, het voelt als een vriendenclub.

Guus werkt drie dagen vanuit huis en twee dagen op het kantoor van zijn opdrachtgever. “Ik ben erg blij met mijn opdracht. Mijn wens was om te automatiseren in het testvak, en dat doe ik bij deze klant. En ook al ben ik gedetacheerd, er is veel contact met IT Test Talents. Een paar weken geleden zijn we met z’n allen naar Keulen gegaan en er worden meer van dit soort uitjes georganiseerd. Daar merk je echt het verschil met mijn vorige werkgever – het is echt persoonlijker bij IT Test Talents.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
doe de test!
QoppoConsult
Guus Holtkuile /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!