icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 29/09/2022

Meerdere experts certificeren zich tot Testmanagers!

QoppoConsult

Onze experts leren in een 5-daagse training alles over het Testmanagement vak en het ziet er naar uit dat we in oktober 10 gecertificeerde ISTQB Advanced Test Managers erbij hebben. Deze experts kunnen dus binnenkort ook ingehuurd worden als Testmanager.

Wat is de taak van een Testmanager?

Een Testmanager coördineert projecten waarbij ICT-onderdelen of informatiesystemen door een testtraject geleid worden. Hij of zij is verantwoordelijk voor het aansturen van de testafdeling en het verzorgen van de middelen om te kunnen testen. Daarnaast maakt de Testmanager testplannen, risicoanalyses en planningen en zit veel in meetings met IT-projectmanagers, stakeholders en andere belanghebbenden die soms niet alles begrijpen van testen.

Als Testmanager weet je hoog-over hoe alles werkt en kan je aan de omgeving uitleggen wat het doel van een testproces eigenlijk is. Je staat vaak in contact met meerdere scrumteams, waarbij ze met elkaar moeten communiceren over het product dat ze samen moeten opleveren en testen. Dit is ook van toepassing in een agile omgeving.

Een goed testmanagementproces levert kwaliteitsvolle producten af die voldoen aan de behoeften van de opdrachtgever. Een efficiënte samenwerking tussen testteams en ontwikkelaars om afgewerkte producten af te leveren binnen strakke deadlines, maakt dat het testmanagementproces van cruciaal belang is. Wij merken dan ook dat er nog genoeg vraag is naar Testmanagers in deze markt, vooral bij grote bedrijven waarbij meerdere scrumteams samen werken aan één product.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze 5-daagse training van ISTQB Advanced Testmanager zijn onder anderen het testproces, alles over testmanagement zoals exit en acceptatiecriteria, documentatie, testtools, automatisering en risicomanagement. Maar ook reviews, bevindingenbeheer, testprocesverbetering, teamdynamiek en het motiveren van je team. Na deze training kunnen onze experts alles wat ze geleerd hebben ook in de praktijk toepassen.

Ben jij op zoek naar een goede Testmanager? Of heb je een vraag over onze dienstverlening?
Bel me gerust via 06 - 519 98 410 of stuur een e-mail naar c.poulina@ittesttalents.nl

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!