icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 29/11/2019

"Maatschappelijk ondernemen is geen kwestie van denken, maar doen!"

qoppo

Vandaag lunch ik met expert Arjo Miedema bij restaurant en vergadercentrum “De Hoge Weide” in Utrecht Leidscherijn. Deze bijzondere locatie heeft bijzondere medewerkers, zij hebben -op de vaste medewerkers na- een verstandelijke of lichamelijke beperking. Arjo: “Ik kom hier al vijftien jaar, zowel in privé- als zakelijke sfeer. De belangrijkste reden om hier te komen zijn het goede eten en de entourage: er hangt hier een gezellige, ongedwongen sfeer.”

De keuze om voor zakelijke bijeenkomsten voor De Hoge Weide te kiezen, sluit naadloos aan bij de maatschappelijke weg die IT Test Talents dit jaar insloeg. Arjo: “Want realiseer je goed: ook dít valt onder duurzaam ondernemen. De mensen die hier werken hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en krijgen hier een kans. Door hier te komen lunchen, dineren en vergaderen help je hen én ben je verzekerd van een leuke locatie met kwalitatief eten en drinken.”

Arjo vervolgt: “Duurzaam ondernemen is niet zo moeilijk hoor, het is zelfs makkelijk. Het is niet iets wat je separaat naast je gewone business doet, maar in je business opneemt. Het is een nieuwe manier van denken. Zo kiezen wij ervoor om relatiegeschenken te laten maken op een sociale werkplaats en bewust te kiezen voor zo’n type restaurant. Volgende maand huren we -tijdens het jaarlijkse IT Test Talents-kerstdiner- voor de achtste keer De Hoge Weide af. Het is een avond waar wij, maar ook het personeel, nu al naar uitkijken.”

Dat de mensen die hier werken open en ontwapenend zijn, blijkt als we Yorick (27) spreken. Hij werkt sinds vijf jaar bij De Hoge Weide en zit goed op zijn plek. “Het werk blijft voor mij een uitdaging, omdat er genoeg afwisseling is. Soms werk ik in de bediening, soms achter de bar of in de keuken.”

Rappers

Yorick - op de foto onderaan, met rapper Brace- komt het beste tot zijn recht achter de bar. “De gasten vermaken en lekker biertjes tappen. Ik ben een echte horecaman, dat vind ik heel leuk en leerzaam. Als de glazen leeg zijn, is dat voor mij een compliment.” Minder leuk noemt hij de diensten in de spoelkeuken. “Maar ja, dat hoort ook bij het werk.” Yorick heeft al eerder gewerkt tijdens een kerstdiner van IT Test Talents, maar weet niet of hij dit jaar is ingeroosterd. “Maar als ik gevraagd word, ben ik erbij!”

Na een heerlijke lunch lopen we richting de auto. De Hoge Weide laat zien dat duurzaam ondernemen ook heel leuk en lekker kan zijn.

Voor meer informatie, neem een kijkje op www.dehogeweide.net

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!