icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 15/04/2020

Livemuziek op de stoep van zorginstellingen: IT Test Talents steunt "Geen eenzaamheid"

qoppo

“When shit really hits the fan, dán ben ik op mijn best.” We spreken Robin van Beek tussen de bedrijven door, want hij is razend druk. Robin is een ondernemende muzikant met een mooie maatschappelijke missie: zingen tegen eenzaamheid.

“Toen het Corona-virus werd aangekondigd, was mijn eerste gedachte: dit gaat niet goed. Ik reed langs het bejaardenhuis in ons dorp en dacht: die mensen zitten daar te vereenzamen, ze kunnen geen kant op. Ik belde een bevriende geluidsman en het was snel geregeld: een paar dagen later zongen we Nederlandstalige liedjes op de stoep. Omdat de mensen zo dankbaar en positief reageerden, besloot ik: dit moet groter. Elke zorginstelling in Nederland verdient een muzikale oppepper!”

Muziek brengt zoveel vreugde: mensen dansen en zingen mee
Robin / Vocal Center

Van Beek ademt muziek: van kleins af aan is hij bezig met zingen en instrumenten. “Ik moest zanger worden, ik heb nooit iets anders gedaan.” Na twintig jaar in een band te hebben gezongen, startte hij zijn eigen bedrijf Vocal Center. “Onze zangcoaches verzorgen lessen door heel Nederland, zo coachten we bijvoorbeeld het team van Ali B in The Voice of Holland. We hebben allemaal een grote passie voor muziek.”

Robin vervolgt: “Deze crisis raakt iedereen, ook ons: onze coaches hebben de komende maanden een lege agenda. Daarom dacht ik: eigenlijk moet ik een constructie bedenken, zodat we de artiesten een kleine vergoeding kunnen betalen voor de optredens. Zij hebben immers ook geen inkomsten en zo ontstaat er een win-win-situatie. En zo is de crowdfunding “Geen eenzaamheid” in het leven geroepen. Vervolgens heb ik mijn netwerk benaderd of zij willen sponseren. Helaas merk je wel dat veel bedrijven angstig zijn: het is geen eenvoudige opgave om funding te krijgen.”

“Muzikant Arjo -die ik ken via zangles- heeft namens IT Test Talents een mooi bedrag gesponsord, daar ben ik heel blij mee. Van het bedrag dat er nu in totaal is opgehaald – de teller staat rond de € 9.500,- heb ik 129 optredens kunnen realiseren. Van Sneek tot Limburg: we zijn overal met open armen ontvangen. Niet alleen door de bewoners van de zorginstellingen, maar ook door de begeleiders. Ze vertellen dat er door dit soort initiatieven toch een beetje de zon doorkomt voor de bewoners, in deze lastige periode. Daar doe je het voor.”

Robin wil de komende maanden nóg 200 optredens verzorgen voor zorginstellingen. Daarom zoekt hij sponsoren die hem hiermee willen helpen. Wil je meer weten over dit fantastische initiatief? Of een donatie doen?

Bekijk de crowdfundingpagina

Dit initiatief als bedrijf ondersteunen kan ook door een rechtstreekse storting: Dat scheelt afdracht aan het fundingplaform, want iedere cent telt. IBAN: NL88 RABO 0132 2698 05 t.n.v. Stichting Vocal Center o.v.v. "Donatie Geen-Eenzaamheid". Natuurlijk is een factuur geen probleem.

Neem voor vragen contact op met Robin, via geen-eenzaamheid@vocalcenter.nl 

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!