icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 07/10/2022

“Ik voelde meteen een goede klik bij de kennismaking”

QoppoConsult

Mascha Okounev is deze maand bij IT Test TalentsColsult van start gegaan als testengineer. Ze heeft haar master Bio informatica gedaan aan de Universiteit van Amsterdam. “Die studie was heel academisch. Ik ben daarna bij toeval in de testautomatisering gerold. Het werk doe ik met veel plezier. Wat ik vooral heel leuk vind, is dat je puzzels moet oplossen. En dat vind ik heel fijn.”

Ze heeft inmiddels ruim drie jaar ervaring in het vak. Voordat ze bij IT Test Talentscunsult terecht kwam, werkte ze via Computest bij het RVO (Ministerie van Economische Zaken). “Daarvoor heb ik anderhalf jaar bij een verzekeringsmaatschappij gezeten, en bij een startup die een app maakte.” De overgang tussen haar studie en het testen vindt ze niet zo groot. “Coderen is coderen”, meent ze. “Het maakt niet heel veel uit wat je erin stopt. Ik vind het persoonlijk niet heel erg anders in ieder geval.”

Onderbuikgevoel

Mascha is in contact gekomen met IT Test Talents via LinkedIn. “Ik heb een berichtje ontvangen en daar ben ik op ingegaan. Ik voelde meteen een goede klik bij het kennismakingsgesprek. Ik vond het heel fijn dat ik daar met twee vrouwen heb gesproken, want het is best wel een mannenwereldje. Ik heb eigenlijk ook gereageerd op mijn onderbuikgevoel: dit zit wel goed.”

Het Midlance-model spreekt haar erg aan. “Ik vind het onder meer heel fijn dat je meer geld verdient. Mijn salaris groeide niet meer mee bij mijn oude werkgever. Ik vind het heel leuk om in Amsterdam te wonen, maar ik wil mijn leven wel kunnen leiden zoals ik dat wil. Ik merkte dat alles om mij heen veel duurder werd, en dat ik per maand steeds minder overhield van wat ik verdiende. Toen ben ik gewoon iets anders gaan zoeken.”

Bij haar vorige werkgever werkte ze één dag per week op kantoor. Dat vindt ze wel een beetje weinig, dus ze hoopt dat ze bij haar nieuwe opdracht 50 procent thuis, en 50 procent op kantoor kan werken. “Ik werk nu via IT Test Talents bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, dus ik zit weer bij de overheid.”

Groene licht

Wat haar onder meer aanspreekt in het werk als tester is dat je veel verantwoordelijkheid draagt. “Ik moet het groene licht geven”, knikt ze. Over het Midlance-model is ze ook heel enthousiast. “Onder andere omdat je zelfstandig werkt en zelf veel moet plannen. Ik wil ook kijken of Zzp’en iets voor mij is, en dan is dit wel een mooie tussenstap.” 

Verder vindt ze het fijn dat je meer vrijheid hebt als Midlancer, en dat je niet meer hoeft te rekenen hoeveel vakantiedagen je nog hebt staan. “Als je nu zin hebt in een paar vrije dagen, dan kun je gewoon gaan. Dat vind ik wel oké. En wat ik ook heel leuk vind is dat je met dit Midlance-principe elke keer op een andere opdracht zit met andere mensen.”

Mascha houdt niet alleen van mensen, ze is ook gek op dieren. “Ja, ik zou het liefst op een boerderij willen wonen met ezels, kippen en honden. Maar dat is voor later. Ik woon nu tweehoog in Amsterdam, dus ik heb geen dieren want dat vind ik zielig voor hen.” Ze doet nu wel een keer per week vrijwilligerswerk bij de dierenambulance. “Ik zit daar in de meldkamer, dus dat is heel fijn om te doen.”

Overzicht nieuws
QoppoConsult
Mascha Okounev /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!