icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 03/03/2022

“Het visuele plaatje is voor mij minder belangrijk, het technische des te meer”

QoppoConsult

Yasin moet nog starten bij IT Test Talents, maar is nu al enthousiast. Hij is 29 jaar, woont in Alblasserdam bij zijn ouders. Hij is een waar familiemens en gaat graag gamen, sporten of op reis. Momenteel wacht hij vol spanning op zijn eerste project onder de vleugels van IT Test Talents. “De vrijheid en transparantie spraken mij direct aan.”

Na drie jaar was het tijd voor wat nieuws

Na het afronden van je opleiding Business IT & Management heb je direct het werkveld betreden. Kun je vertellen hoe dat tot nu toe is verlopen? “Het is nu bijna vijf jaar geleden dat ik mijn diploma behaalde. Tijdens de opleiding had ik wel een module Software Testing gevolgd, maar verder had ik absoluut geen praktijkervaring. Drie jaar geleden kreeg ik de kans om als Test Analist aan de slag te gaan bij Delta Fiber en sindsdien ben ik verkocht.”

En dan nu aan de slag voor IT Test Talents! Hoe ben je hier uiteindelijk terechtgekomen? Yasin vertelt enthousiast: “Bij Delta Fiber zat ik drie jaar en ik voelde dat het tijd was voor wat anders. Meerdere mensen in mijn omgeving werken al jarenlang bij IT Test Talents en die waren allemaal zeer tevreden. Ik start hier als Functioneel tester.”

“Ik ben het eindstation van het ontwikkelproces”

Je kunt horen dat hij gewend is om uit te leggen wat dit exact inhoudt, want hij vertelt moeiteloos in dezelfde ademteug door. “Functioneel tester betekent dat ik wordt ingezet als software tester. Ik ben eigenlijk het eindstation van het complete ontwikkelproces, want nadat ik de software goedkeur, wordt deze live gezet. Het geeft veel voldoening om vlak na mijn werkzaamheden het resultaat te bewonderen.”

Waarom is de bijdrage van de software tester zo belangrijk? “Bij het ontwikkelen van software komen meerdere mensen en verschillende processen kijken. Het visuele plaatje is voor mij niet zo belangrijk, maar de werking van de software des te meer. Vaak gaat het product weer terug naar de ontwikkelaars, wanneer er grove fouten in zitten, zoals programmeerfouten of bugs (haperingen).

Wat zijn je ambities?

“Ik ben enorm blij dat ik bij IT Test Talents veel vrijheid krijg, zowel in de keuze voor projecten als in de uitvoering. In deze branche is het essentieel om voorop te lopen, dus ik vind het prettig dat ik de ruimte krijg om de trends te volgen. Daarbij is IT Test Talents transparant over de tarieven, de afstanden naar de opdrachtgevers en hebben ze in mijn ogen een groot onderscheidend vermogen.”

Yasin is hoorbaar gelukkig met dit nieuwe avontuur, maar hij blijft niet met zijn hoofd in de wolken hangen. “Ik vind dit werk goed bij mij passen, want ik ben een kritisch persoon. Ik ga uitvoerig te werken en onderzoek alle mogelijkheden. Daarom sluit het testen van de software aan bij mijn kennis en kunde. Dit werk kan ik nog jarenlang doen, zonder mij te vervelen, maar toch blijf ik altijd alert. Yasin maakt zichzelf overal waar hij komt onmisbaar: “Ik ben een belangrijke schakel tussen IT & business en die centrale positie… daar voel ik mij happy.”

Als we het hebben over toekomstmuziek, dan laat Yasin terloops vallen dat hij wel vooruitgang wil blijven boeken. “Als het even kan wil ik mij blijven ontwikkelen, misschien wel richting de techniek; test automation. Dan kan ik mij volledig richten op gebruiksvriendelijkheid en snelheid, want als iets ook in één minuut kan, waarom zou het dan tien minuten moeten duren?”

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!