icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 22/09/2023

Het versterken van argumentatie-kracht!

Het versterken van argumentlatiekracht, IT Test Talents

In de dynamische wereld van vandaag is er meer nodig dan alleen technische vaardigheden om succesvol te zijn. Het vermogen om effectief en overtuigend te argumenteren is een van de meest waardevolle soft skills die je kunt bezitten. Wij begrijpen we dit en daarom hebben experts vanuit de verschillende domeinen van "House of Talents", waaronder IT Test Talents, Data Talents, Dev Talents en Public Talents, deelgenomen aan een inspirerende tweedaagse workshop over argumentatiekracht. De training - die gegeven werd door Bureau Lumage - bood inzicht en praktische tools om zowel mondeling als schriftelijk krachtig te kunnen argumenteren.

Waarom soft skills zo belangrijk zijn
Hoewel technische vaardigheden van cruciaal belang zijn voor ons werk, kunnen we niet negeren hoe belangrijk soft skills zijn. Ze vormen de brug tussen technische kennis en daadwerkelijke impact. In een wereld waar meningen en standpunten voortdurend evolueren, is het vermogen om overtuigend te communiceren van onschatbare waarde. Enkele redenen waarom soft skills, zoals argumentatiekracht, van vitaal belang zijn voor persoonlijke ontwikkeling en professioneel succes zijn:

·       Effectieve Communicatie
Krachtige argumentatie stelt je in staat om je gedachten en ideeën helder over te brengen. Dit bevordert een efficiënte communicatie binnen teams en met klanten, wat leidt tot betere samenwerking en begrip.

·       Besluitvorming
In een wereld vol complexe problemen is het vermogen om overtuigende argumenten te presenteren en te begrijpen van anderen cruciaal voor effectieve besluitvorming. Het stelt je in staat om weloverwogen keuzes te maken en anderen te overtuigen van jouw standpunt.

·       Conflictbeheer
Conflicten zijn onvermijdelijk in elke organisatie. Het begrijpen van argumentatietechnieken helpt niet alleen bij het voorkomen van conflicten, maar stelt je ook in staat om ze effectief op te lossen door middel van constructieve discussies.

·       Loopbaanontwikkeling
Soft skills, zoals argumentatiekracht, tonen aan dat je in staat bent om je ideeën en expertise op een overtuigende manier te presenteren.

 

Wat is er behandeld?
Tijdens de tweedaagse workshop "Argumentatiekracht" werden verschillende onderwerpen tegen het licht gehouden, zoals "Het Oculair Principe": het begrijpen van visuele argumenten en hun impact op overtuigingskracht, maar ook: het kritisch denken, waarbij het ontwikkelen van zowel intuïtieve als weloverwogen argumentatietechnieken belangrijk zijn. aan bod kwamen ook 'effectief structureren van argumenten' en 'het toepassen van rationele redenering in argumenten'.

Een hele interessante cursus waarbij onze experts een krachtige methode hebben geleerd voor het structureren van overtuigende argumenten.

Samenwerkingen
Bij House of Talents en dus ook bij IT Test Talents streven we ernaar onze experts te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling, niet alleen in technische vaardigheden, maar ook in essentiële soft skills. De workshop over argumentatiekracht is slechts een voorbeeld van onze toewijding aan groei en samenwerking tussen de verschillende domeinen. Het draagt bij aan het versterken van onze experts, waardoor ze niet alleen uitblinken in hun vakgebied, maar ook als effectieve communicators en probleemoplossers excelleren.

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!