icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 22/09/2023

Frits van der Sloot: Een passie voor testen en een leven vol avontuur!

Frits van der Sloot, expert bij IT Test Talents

Een kijkje in mijn reis als een expert bij IT Test Talents én een kijkje in wie ik zelf ben.

Hoi allemaal! Ik ben Frits van der Sloot, 32 jaar jong, en ik woon samen met mijn verloofde Margaux en onze drie schattige katten (Beer, Boef en Bibi) in het mooie Haarlem. Vandaag wil ik jullie graag meenemen in mijn reis als een expert bij IT Test Talents en een kijkje geven in wie ik ben.

Wie is Frits van der Sloot?
"Ik ben al een tijdje actief in het testvak, met verschillende functies op mijn naam, waaronder quality assurance expert, agile tester, test automation expert en chapter lead, sinds ik in 2013 begon. Maar er is meer aan mij dan alleen mijn professionele kant. In mijn vrije tijd draait mijn wereld om mijn geliefde katten, reizen naar nieuwe bestemmingen, programmeren, het ontdekken van heerlijke gerechten en drankjes, en genieten van films kijken."

Was je op zoek naar een nieuwe baan?
"Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ik vond mijn weg naar IT Test Talents binnen een week nadat ik besloot dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik was al enkele jaren bekend met IT Test Talents als een team van gepassioneerde experts. Dankzij het contact met Ineke Tjalsma kwam ik in gesprek met een Business Manager, wat uiteindelijk leidde tot het tekenen van mijn contract. Het ging allemaal zo snel dat ik mijn eerste opdracht al had voordat ik mijn afscheidsborrel bij mijn vorige baan had gehad!"

Wat maakte dat je voor IT Test Talents koos?
"Ik koos voor IT Test Talents vanwege de perfecte match met mijn persoonlijke en levensfasebehoeften. Als expert die vaak één tot twee jaar voor een bedrijf werkt om specifieke uitdagingen aan te gaan (vaak om een probleem aan te pakken, bijvoorbeeld testautomatisering opzetten, livegang van nieuwe systemen testen en begeleiden, een afdeling opzetten) past het midlancemodel perfect bij mij. Bovendien helpt de stabiliteit en zekerheid van dit model mij bij het bereiken van grote mijlpalen zoals het kopen van mijn eerste huis en mijn aanstaande bruiloft."

Hoe is je passie voor het testvak/testautomation ontstaan?
"Mijn passie voor testen begon in 2012 tijdens mijn werk bij Hyves als technisch supportmedewerker. Ik kreeg al snel taken toegewezen die verband hielden met Quality Assurance. Ik werd al snel gegrepen door het vak en heb sindsdien niet meer omgekeken. Mijn carrière begon met handmatig testen, maar al snel wijdde ik me aan testautomatisering. De afgelopen jaren heb ik me vooral gericht op het bouwen van modulaire en schaalbare test suites met behulp van Cypress."

Hoe zijn je eerste werkweken verlopen?
"Ik heb een vliegende start gemaakt bij IT Test Talents. Sinds ik op 1 juni ben begonnen, kon ik direct aan een boeiende interim opdracht beginnen bij RVO. De opdracht zelf is zeer interessant en mijn collega's zijn fantastisch. Ik heb zelfs al enkele van mijn IT Test Talents collega's ontmoet tijdens een aantal informele bijeenkomsten zoals de barbecues, feesten en cursusavonden. Binnenkort staat een 24-uurs uitje met het hele bedrijf op de agenda. Ik verheug me er nu al op!"

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!