icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 07/07/2019

Duurzaam ondernemen: onze experts laten een groene footprint achter

co2

De verwarming een tikje hoger draaien, een laptop opladen en met de auto naar kantoor rijden... Ook zakelijk dragen we bij aan de uitstoot van enorme hoeveelheden CO2. Met alle gevolgen van dien: milieuvervuiling neemt toe en het klimaat verandert.

IT Test Talents komt in actie: wij laten vanaf nu een schone footprint achter!

Hoeveel CO2 stoten jullie uit?
Business Manager Claar: “Dat hebben we - op advies van Trees For All- uitgezocht met stichting Stimular voor onze 85 experts. Als we zaken zoals water, elektra, papier en vervoer in de berekening meenemen komen we uit op een jaarlijkse gemiddelde uitstoot van 4,04 ton per medewerker. Dit compenseren we door te investeren in een duurzaam bosproject. Vanaf september 2019 heeft elke expert dus een groene footprint.”

Waarom is duurzaam ondernemen belangrijk?
Executive Business Manager Arjo: "Allereerst natuurlijk vanuit het eigen geweten, het is een stukje bewustwording voor het hele bedrijf. Daarnaast is duurzaamheid een onderwerp waar je vandaag de dag niet omheen kunt. Veel opdrachtgevers hebben doelstellingen op duurzaam ondernemen en ook voor een nieuwe generatie sollicitanten is het een interessante bijkomstigheid."

Vanaf september 2019 werken we groen: we gaan -in samenwerking met Trees For All- de uitstoot op een duurzame manier compenseren.
Team / IT Test Talents
qoppo
Tree For All & IT Test Talents

Claar en Arjo zijn op bezoek bij Trees For All, waar zij een afspraak hebben met relatiemanagers Aletta Jansen en Joly Bogers. 

Wat doet Trees For All? 
Joly: "Onze organisatie viert dit jaar haar twintigjarig bestaan. Trees For All heeft duurzame bosprojecten in Nederland, maar ook in ontwikkelingslanden, zoals Bolivia, Costa Rica en Oeganda. We planten bomen, beschermen en herstellen bestaande bossen en maken de lokale bevolking bewust van het belang van bomen. Bomen zijn dé oplossing voor CO2-uitstoot en er zijn een biljoen nieuwe bomen nodig tegen de klimaatcrisis.”
Alette vult aan: "Ons motto is: '
Bomen zijn geen goed doel, maar een noodzakelijk doel.'

Hoe werkt dat precies: de uitstoot compenseren?  
Aletta: “Bossen nemen koolstof (CO2) op. Deze koolstof wordt opgeslagen in de stam en de takken van de boom, maar ook in de grond. De hoeveelheid CO2 die een bos vastlegt, kan worden vertaald naar CO2-rechten, ook wel credits genoemd. Eén CO2-credit staat voor 1 ton CO2-uitstoot. Als bedrijf kun je de zakelijke uitstoot compenseren, door in te stappen in een van de projecten."

Project in Oeganda
Joly: "Jullie hebben gekozen voor de herbebossing van Kibale Forest, een project in Oeganda. Hier leven vele soorten apen, zoals de chimpansee. De lokale bevolking werkt mee, zij helpen met het kweken, planten en onderhouden van de boompjes. Want als de bomen in de aarde zitten, is dit pas een eerste stap. Duurzaamheid -het beschermen en onderhouden van de bomen- is van cruciaal belang." 

Bomen zijn dé oplossing voor CO2-uitstoot en er zijn een biljoen nieuwe bomen nodig tegen de klimaatcrisis.
Relatiemanagers / Trees For All

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en groene test-experts? Neem contact op!