icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Blog 24/03/2020

Wat wil je worden als je later groot bent?

huis onder de loep

Wat wil je worden als je groot bent? Dat is de vraag die veelal en herhaaldelijk door volwassenen aan kinderen wordt gesteld. Ik denk dat niet één kind deze vraag beantwoordt met: ‘softwaretester’.

Van vastgoed naar goed in IT

Ikzelf wist niet van het bestaan van dit beroep af tot ongeveer vier jaar geleden. Daarvoor was ik werkzaam in een heel andere tak van sport. Een héél andere: de vastgoedwereld. Een uitdagende, snelle en lichtelijk gladde omgeving om je in te bevinden. Als sociaal dier zijnde vond ik dit érg gezellig. Toch voelde ik me er niet helemaal thuis. Maar wat ga je doen als je je altijd hebt gefocust op één ding en niet meer weet waar je passie ligt?

Ik ben iemand die veel waarde hecht aan goede sociale contacten, autonomie, creativiteit en ontwikkeling. Ik vraag het uiterste van mezelf en mijn omgeving, kijk kritisch naar processen en producten en verkies kwaliteit boven kwantiteit. Deze wensen en eigenschappen zijn uiteraard toepasbaar in heel diverse beroepen.

Maar waarom dan IT? De mogelijkheden binnen IT zijn eindeloos, zowel aan de harde als zachte kant. Naast programmeurs, is er ook behoefte aan mensen die een brug kunnen slaan tussen IT en de business. Daarnaast is de IT een steeds veranderende wereld die veel vraagt van haar mensen. Hierdoor is het innovatief, uitdagend en is er een hoge leercurve.

Het roer om

Hoe kom je dan vervolgens in de IT terecht? Het is heel simpel. Zoek een interessant IT Traineeship, schrijf een enthousiaste brief. Laat je in dit traject omscholen en doe ervaring op. Ik had nooit gedacht in de IT te werken, enigszins te kunnen programmeren of überhaupt een programmeertaal te begrijpen. Toch kan ik nu zeggen dat het zo is én dat ik er heel veel voldoening uit haal.

Na een intensieve opleiding en twee jaar werkervaring in diverse teams en projecten binnen de IT afdeling van Binckbank, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Een andere omgeving met nieuwe mensen, onbekende software. Kortom: iets anders.

Toen ik mijn cv had geüpload op een van de grootste vacaturewebsites werd ik bestormd door recruiters en organisaties die wel even kennis wilden maken. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Totdat ik een heel spontaan en open bericht kreeg dat opviel in de massa. Ik had er een goed gevoel bij en er werd meteen gezegd: ‘jij past bij IT Test Talents’.

Ik had nooit gedacht enigszins te kunnen programmeren of überhaupt een programmeertaal te begrijpen. Toch kan ik nu zeggen dat ik er heel veel voldoening uit haal.
Loes van Dijk / IT Test Talentsconsult

Groeien als professional én als mens

Ik heb nog nooit zó’n enerverend sollicitatiegesprek gevoerd als met een van de heren van IT Test Talentsconsult. Wat zeg ik: sollicitatiegesprek? Het was een gesprek over het leven. Over hem, over mij en een beetje over IT Test Talents. Wat zijn mijn drijfveren? Waar word ík gelukkig van? Hoe sta ik in het leven? Welke beslissingen heb ik gemaakt en waarom? Wat betreft mijn kennis werd ik op m’n (niet zo) blauwe ogen geloofd, maar mijn persoonlijkheid werd doorgrond in die paar uur. Ik heb nog nooit een interview verlaten met zo’n positief gevoel. Daarna was het zowel voor hen als mij duidelijk: wij passen bij elkaar.

Wat ik hoor binnen de organisatie, maar wat ik ook voel, is dat men er is voor haar medewerkers. De business managers zijn betrokken, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Je wordt uitgedaagd om je te blijven ontwikkelen, te blijven leren, je te ontplooien als professional én als mens. Dát is waarom ik heb gekozen voor IT Test Talents.

Overzicht Blogs

Ook werken bij de tofste testtoko van Nederland?

Check onze werken bij pagina!

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!