icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Blog 09/05/2018

Practice what you preach!

Arjo aan het wiel

Mark Twain schreef ooit: “ Er zijn twee belangrijke dagen in je leven, de dag dat je geboren bent en de dag waarop je er achter komt waarom!” De uitspraak van Twain onderschrijft, dat het belangrijk is om altijd bezig te zijn met een spiegel naar jezelf. Als ik die opdracht vertaal naar IT Test Talents, gaat het wat mij betreft altijd om de balans en hoe je jezelf daarin stuurt. In wat soms wel eens gekscherend genoemd wordt “De grote Arjo Show”, vertel ik aan sollicitanten waarom werken bij IT Test Talents zoveel meer is dan goed verdienen via het Midlance-model. En hierbij worden dan vooral voorbeelden naar boven gehaald die uit de praktijk zijn, onder het motto, Practice what you Preach!

Uit verschillende onderzoeken over de zoektocht naar geluk, blijkt dat zaken als status, macht, geld niet de basisfactoren zijn. Levensgeluk, zoals het in deze onderzoeken vaak wordt genoemd, wordt eigenlijk ingevuld door verschillende vormen van Liefde, Erkenning en Dromen (Passie). Hoe mooi zou het dus zijn, als je datgene waar je gelukkig van wordt, kunt terugvinden in waar je iedere dag als expert mee bezig bent? Dit kan alleen als je die goede spiegel kunt voorhouden betreft wat je gelukkig maakt en waar je weerstand tegen hebt.

Laat ik dit verhaal eens terugvertalen naar mijn eigen situatie. Ik ben muzikant in mijn vrije tijd en vindt het heerlijk om met mijn Harley Davidson toertochten te maken. Hier zitten een aantal dingen in verborgen waar ik gelukkig van wordt.

Band Arjo

Als muzikant krijg ik energie van op een podium te staan, van samen met anderen muziek te maken. Een muzikale boodschap voor een muzikaal publiek. Laat nou het toeval zijn dat ik vanuit mijn rol als Executive Business Manager bij IT Test Talents vooral mag genieten van een zakelijk podium, met een zakelijke boodschap en een zakelijk publiek (collega’s, opdrachtgevers, medewerkers en sollicitanten), samen met het management team. Het lijkt dus logisch dat ik vergelijkbare energie haal uit mijn dagelijkse werk als uit mijn hobby als muzikant.

Zo vind ik het ook leuk om tochten te maken met de Harley, door de mooie plekken van Nederland en eens per jaar met een paar vrienden in het buitenland te toeren. Ik vertaal dit altijd naar het genieten van de tocht en de reis en dat dit belangrijker is dan het doel op zich. Misschien past dat in de rol van een manager bij IT Test Talents, omdat het pad der verandering oneindig is en je dus beter van het proces kunt genieten dan van het fictieve einddoel.

Motor

Wat ik hiermee wil duidelijk maken is het volgende. Als je als expert het leuk vindt om in je vrije tijd competitief bezig te zijn, wordt je waarschijnlijk meer happy in een opdracht waar dit aspect terug komt. Als je in je vrije tijd veel doet aan het creëren van zaken, het verbouwen van je huis oid, dan bestaat de kans dat je het ook leuk vindt om in je interim opdracht zaken te creëren of te bouwen.

Door met iemand bezig te zijn met datgene dat hem/haar energie geeft en dit te vertalen naar de rol die wordt ingevuld, maak je iemand bewust waarom het werk zo leuk is. Binnen IT Test Talents (en House of Talents breed) wordt hier veel aandacht aan geschonken.

Oprichter van Virgin, Richard Branson, zei altijd: “We never take care of our customers, we take care of our employees, so they will take care of our customers!”. De overtuiging is dat de beste medewerker voor onze klant niet alleen een top expert, maar vooral ook een gelukkige medewerker is. Dat geldt ook voor IT Test Talents. Voor ons betekent dit, dat we samen met de expert de harmonie zoeken tussen zakelijk en privé, tussen wat moet, en waar je gelukkig van wordt.

Overzicht blogs

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!