icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Blog 15/01/2019

Persoonlijke ontwikkeling met 365

Paul op zijn NatureQuest

Naast inhoudelijke kennis vinden we het ook belangrijk dat experts zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Sommige mensen zoeken daar hulp bij, anderen komen zelf met goede ideeën. Paul van den Berg pakte zelf een 365 Dagen Succesvol traject op en vertelt in deze blog over zijn ervaringen.

Waarom ben ik gaan doen aan persoonlijke ontwikkeling?

“Het hebben van een goed leven is het grootste gevaar voor het hebben van een geweldig leven”. Deze quote raakte mij. Ik vond altijd alles prima en leefde voor 90% van mijn leven met het motto ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’. Ik realiseerde me dat dit iets is wat ik vanuit mijn opvoeding heb meegekregen en dat ik daar helemaal niet aan wil voldoen! Deze quote kwam voorbij bij het superrelatieweekend van 365 Dagen Succesvol. Mijn vrouw deed al mee aan het jaarprogramma en nam mij mee.

Wat is 365 Dagen Succesvol?

Met het volgen van het jaarprogramma van 365 Dagen Succesvol start jouw beste en succesvolste jaar ooit. Je blijkt in staat dingen te realiseren die je niet eerder voor mogelijk had gehouden.                 
David de Kock en Arjan Vergeer ontwikkelden deze succesformule op basis van de praktische ervaringen van duizenden mensen en belangrijke inzichten op het gebied van de psychologie, (persoonlijk) leiderschap en management. Aan de hand van eenvoudige en uitdagende opdrachten, anekdotes en voorbeelden, maak je met 365 Dagen Succesvol in een jaar tijd jouw reuzensprong naar succes!

Trots en dankbaar blik ik terug op een inspirerende en leerzame tijd. Het programma heeft een aardverschuiving veroorzaakt.
Paul van den Berg / IT Test Talentsconsult

Wat is mijn ervaring met 365 Dagen Succesvol?

Trots en dankbaar blik ik terug op een inspirerende en leerzame tijd. Het programma heeft een aardverschuiving veroorzaakt. Op de 4 gebieden waar men de meeste stress/problemen ervaart ben ik enorm gegroeid.

Per gebied heb ik de volgende resultaten geboekt:

Gezondheid (geestelijk en fysiek)

 • ik heb een positieve mindset;
 • ik zet belemmerende overtuigingen zoals: Dat bedrijf wil mij toch niet? Waarom zouden ze mij aannemen met mijn beperkte kennis? om in helpende gedachten, waardoor ik nu een fantastische baan heb bij een geweldig bedrijf;
 • ik heb rust in mijn lijf dankzij mijn ervaring met meditatie, ademhalingsoefeningen en ijsbadjes;
 • ik ben fitter, doe 2x per week CrossFit en kies mijn voeding bewust;
 • ik heb frustraties om leren zetten in positieve energie;
 • Ik heb meer testosteron (Iets waar veel mannen een tekort aan hebben, als je het mij vraagt…);
 • ik luister naar mijn gevoel en maak op basis daarvan mijn keuzes;
 • ik weet wat IK belangrijk vind en leid nu mijn eigen leven in plaats van het leven dat mijn ouders van mij verwachten;
 • ik heb een NatureQuest gedaan. Ik heb 72 uur alleen in een bos gezeten zonder eten, zonder telefoon, zonder pen en zonder gitaar dus met niets anders dan mijzelf, een tarp boven mijn hoofd, een slaapzak, een matje en water. Wie ben je als je niets meer hebt? Ik kwam er achter dat IK ER BEN wanneer ik niets meer heb. Ik ben er met mijn volle aandacht bij. Mijn volledige verslag van de NatureQuest kun je op mijn LinkedIn lezen.

Werk

 • Ik ken mijn kernwaarden: ik weet wat ik belangrijk vind en waar ik voor sta; groei, avontuur, oprecht, betrokken en positiviteit. IT Test Talents is hierdoor de perfecte match.

Relaties

 • Wij zijn ons bewuster van de verschillen tussen ons waardoor er meer begrip is voor elkaar;
 • Wij zien in dat liefde en relatie 2 verschillende dingen zijn: de liefde zit goed en staat niet ter discussie. Aan de relatie blijven we werken;
 • Wij maken onze relatie weer belangrijk, ook al zitten wij in de tropenjaren (2 kleine kinderen). Met regelmaat daten we, we verrassen elkaar en we bespreken onze gezamenlijke dromen;
 • Mijn netwerk is veranderd. Ik ben kritisch door mijn agenda gegaan en ik besteed nu meer tijd aan mensen die mij inspireren en verder brengen.

Geld

 • Ik werk er aan om mijzelf ook op het gebied van geld een positieve mindset aan te meten. Het idee dat je niet wilt denken vanuit tekort maar vanuit overvloed is nog iets waar ik aan werk.

Hoe sta jij er voor op deze 4 gebieden? Geef je zelf eens een cijfer en wees eerlijk!

Hoe staat het met je gezondheid? Ben je tevreden met je opdracht/werk? Welk cijfer geef je je liefdesrelatie of de relatie familie/vrienden? Ben je tevreden over je financiële situatie?

Check bij jezelf: is de 6 die je geeft echt een 6 of is het eigenlijk een 4 of 5??

Spoiler alert! Het laagste cijfer dat je jezelf geeft is het cijfer dat staat voor je leven op dit moment…

Waarom ik iedereen aanraad om dit ook te gaan doen

Mijn leven is zo ongelofelijk veel verbeterd! Als je mij van tevoren had verteld wat ik in één jaar zou bereiken had ik je voor gek verklaard. Ik heb meer zelfvertrouwen, ik heb een werkgever gevonden die precies bij mij past, de relatie met mijn vrouw en kinderen is nog mooier geworden en ik heb nog steeds de motivatie om me te blijven ontwikkelen op alle 4 de gebieden. Ik wens iedereen toe om ieder jaar weer het mooiste jaar van je leven te maken.

Overzicht blogs

Wil jij ook werken bij een werkgever die je stimuleert in jouw persoonlijke ontwikkeling?

Werken bij IT Test Talentsconsult

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!