icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Blog 07/03/2020

Hoezo een bijzonder bedrijf? (We zijn er voor IEDEREEN!)

Diversiteit

Tjonge, wat zijn we druk in de social media met aangeven dat we zo’n ontzettend leuk en bijzonder bedrijf zijn! En de vraag waarom dat zo is, geeft echt een ander antwoord dan je in eerste instantie zo zou verwachten. De mensen die mij persoonlijk kennen weten dat er als antwoord eerst een grap komt over het Business Management. We zijn immers zo bijzonder omdat ik er werk toch? Maar alle gekheid op een stokje, dit management team, waar ik dan leiding aan mag geven, heeft een moderne kijk op hoe je een bedrijf moet leiden.

QoppoConsult
Cinthya Poulina /
Business Manager

Het leidde ertoe dat IT Test Talents per september van dit jaar CO2-neutraal is gaan werken en de uitstoot van alle medewerkers is gaan compenseren. Een ander onderdeel van ons beleid is dat we zoveel mogelijk gebruik maken van Restaurant De Hoge Weide in Utrecht, waar een groot deel van het personeel met een verstandelijke of een lichamelijke beperking werken. Door Stichting Reinaerde (eigenaar van De Hoge Weide) krijgen deze mensen met een afstand naar de arbeidsmarkt een mooie kans. Door lunches en het grote kerstdiner daar te houden, ondersteunen we het restaurant en het initiatief achter De Hoge Weide.

Omdat de mens zo belangrijk is in onze visie willen we daarom ook daar veel aandacht aan besteden.
Arjo Miedema / IT Test Talents

Allemaal mooie initiatieven, niet omdat we een target leggen op MVO, maar uit persoonlijke overtuiging dat je zelfs in onze branche het anders kan doen. Die open mindset leidt er ook toe dat we altijd beginnen met de mens achter de expert. Mooi verhaal zul je denken, dat doet toch iedereen? Ik mag hopen dat het zo is, en dat alle detacheerders kijken naar de mens en zijn/haar karakteristieken, in plaats van een volgende bron voor inkomsten.  We geloven bij IT Test Talents in de visie van Richard Branson (Virgin): “we never take care of our customers, we take good care of our employees. They will take care of our customers!” Dit betekent in onze ogen dat je vooral goed moet zorgen dat de expert in z’n kracht komt. Dat bereik je als je zorgt voor balans; op kennis en emotie maar ook op fysiek en sociaal (spiritueel) vlak. Anders gezegd, een top goeroe op het gebied van testautomatisering is geen ^#* waard voor de opdrachtgever als hij thuis in een scheiding ligt of te maken heeft met een overlijdensgeval.

Omdat de mens zo belangrijk is in onze visie willen we daarom ook daar veel aandacht aan besteden. De meeste experts hebben gewoon een bijzonder verhaal als je verder wilt kijken dan de tester of scrummaster. Door naar de verhalen te luisteren krijg je meer beeld van de bijzondere mens achter de professional. Wij doen dat echt anders dan alle andere testdetacheerders (en onze sollicitanten kunnen dat ronduit bevestigen).

Waarom nou dit verhaal…..? Omdat ons beleid en visie op de mens een bijzonder bijkomstig resultaat heeft gehad, wat voor ons zo vanzelfsprekend is, dat het geen doelstelling is. IT Test Talents heeft namelijk een diversiteit van professionals die ver boven het landelijk gemiddelde ligt. 50% van onze collega’s is van niet-Nederlandse komaf, waardoor het opvallend is hoeveel verschillende mensen we hebben. Dat is het punt!! WE DON’T CARE of je nu Matthijs, Loes, Osman, Wing, Vikas, Adil of whatever heet. Buiten je professionaliteit vragen we simpele dingen: een Nederlands Paspoort en je spreekt gewoon je Nederlands.

En toch… Helaas ervaren ook wij dat een “moeilijke” achternaam soms een 1-0 achterstand oplevert bij aanbiedingen. Maar daar hebben we lak aan. Onze experts zijn onder meer onbevangen en geloven in hun eigen kracht en vaardigheid… en wij ook! Dus met achterstand op basis van je naam of komaf geloven wij toch in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Dit heeft gemaakt waarom IT Test Talents zo’n bijzonder bedrijf is, met een mengelmoes van geloven, culturen en nationaliteiten, die zichzelf verbinden binnen ons bedrijf op basis van respect!

Proud to be a expert

Overzicht blogs
QoppoConsult
Cinthya Poulina /
Business Manager

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!