icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Blog 07/02/2020

Expert Paul Muller: een teamplayer pur sang

Paul Muller

Nadat hij zijn motor in de garage heeft geparkeerd, loopt Paul Muller een oververhit HoT-gebouw binnen. Het feit dat hij een soort sauna betreedt -uitgerekend tijdens de warmste dagen van juni legde de airconditioner het loodje- kan zijn humeur niet bederven. Paul begroet me met de woorden: “Wat gezellig je te zien, ik heb er zin in. En wat is het hier behaaglijk warm”, gevolgd door een vette knipoog. Hij past helemaal in het plaatje wat ik van een expert heb: open, een makkelijke prater en positief ingesteld: iemand bij wie het spreekwoordelijke glas niet halfvol is, maar overloopt.

Paul
Paul Muller /
Testexpert

Waar Paul eerder werd geïnterviewd over zijn ervaring met midlancen, vraag ik hem nu honderduit over zijn vak. Hoe is het om bij IT Test Talents te werken? Hoe rolde hij in de wereld van het testen? En wat drijft hem?

We gaan terug naar 2001. Paul werkte destijds als expert Binnen- en Buitendienst en kreeg tijdens een datamigratie te horen dat hij geen softwareontwikkelaar mocht inhuren. “Dat was op zijn zachtst gezegd een flinke tegenvaller, want zonder die expertise liep het project vast. Ik besloot die rol dan zelf maar te pakken en verdiepte me in het programmeren en het testen van de software. Het leek me leuk om iets nieuws te leren en ik hou wel van een uitdaging.”

Het harde werken werd beloond. Door de nieuw opgedane technische kennis en ervaring werd Paul aangehaakt bij het van scratch af aan opzetten van een testafdeling. “Het vakgebied testen was in opkomst en het werd een leerzame periode van pionieren en experimenteren. En met succes: we werden als team steeds kundiger en professioneler. En binnen de organisatie steeds beter zichtbaar.”

“Ik begon steeds meer plezier te krijgen in testen! Je zou kunnen zeggen dat ik mezelf heb omgeschoold.”
Paul Muller / IT Test Talents expert

Drie jaar geleden was Paul toe aan een nieuwe uitdaging en kwam hij in contact met IT Test Talents. “Mijn eerste kennismaking was met Arjo, hier op kantoor. En wat denk je? Dat leek meer op een feestje dan een sollicitatiegesprek. Er kwam geen cv aan te pas.”, grinnikt Paul. “Toen ik na het gesprek naar buiten liep, dacht ik: wat is er nou eigenlijk net gezegd? Wat gebeurde er? Maar ik wist ook: “Ik wil hier wel werken. Ik heb – bij wijze van spreken- blind mijn contract getekend. Zo zit ik in elkaar: als het goed voelt, ga ik ervoor! Voor mij is intuïtie een goede graadmeter.”

Toen de inkt onder het arbeidscontract amper was opgedroogd, was de eerste opdracht al een feit. “Ik kon vrijwel direct aan de slag en rolde vervolgens van opdracht naar opdracht. De afgelopen drie jaar heb ik uitdagende opdrachten mogen doen bij Vektis, Parkmobile, Achmea en Nike. Op dit moment ben ik Functioneel Tester bij Swisslog, zij ontwerpen, ontwikkelen en leveren automatiseringsoplossingen.”

Paul noemt de afwisseling -op alle fronten- het allerleukste aan zijn vakgebied en het werken als expert. “Ik vind het fijn om telkens met nieuwe mensen samen te werken en een kijkje in verschillende keukens te nemen. Ook het grote scala aan testmethodieken vind ik interessant. Van softwaretesten, tot usability testen, tot BI testen. Elke organisatie heeft hierin andere wensen en plannen.”

“Ik zit het liefst dichtbij de code, maar een acceptatietest doen met de klant erbij is ook hartstikke leuk!”
Paul Muller / IT Test Talents expert

Doordeweeks is Paul aan het werk bij zijn (tijdelijke) opdrachtgever, maar tussendoor is hij -net als nu- op kantoor. “Ik probeer bij zoveel mogelijk bijeenkomsten, zoals workshops of kwartaalmeetings, aanwezig te zijn. Het is leuk om je collega’s dan te zien. Een groot voordeel van werken bij IT Test Talents is het hebben van een achterban. Als je een vraag hebt, heb je een groot team specialisten om op terug te vallen.”

Ook met alle Business Managers heeft Paul een goede band. “Ik heb meestal contact met Gijs en Arjo. Ze zijn totaal verschillend, maar het zijn allebei goede gasten. Als je ergens mee zit, staan ze altijd voor je klaar.”

Paul is een tevreden expert. “Ik doe werk dat bij mij past en waar ik positieve energie van krijg. Ik sta elke ochtend op met de gedachte: ik heb zin om naar mijn werk te gaan. En dat lijkt me een goed teken.”

Overzicht Blogs
Paul
Paul Muller /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!