icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Blog 16/01/2024

Een frisse blik op sollicitatie gesprekken bij IT Test Talents

IT Test Talents

Bij IT Test Talents gaan we verder dan de standaard benadering om een gezonde, prettige, en eerlijke organisatie te creëren. Onze unieke kijk op het sollicitatieproces, zoals uiteengezet door Business Manager Keta Maria Teka, onderscheidt ons in de wereld van talentontwikkeling.

QoppoConsult
Keta Maria Teka /
Business Manager

De ultieme 'Candidate Journey' bij IT Test Talents

De bijzondere organisatiecultuur van IT Test Talents vormt de kern van de kennismaking met nieuwe collega's, zoals beschreven door Business Manager Keta Maria. "Het begint met hoe we mensen benaderen: luchtig en informeel. We bieden onze collega's binnen IT Test Talents de ruimte om zich te ontplooien. Bij IT Test Talents eindigt de 'candidate journey' pas als iemand met pensioen gaat."

Ik verwachtte een kantooromgeving en een standaard sollicitatiegesprek. Maar vanaf seconde één was mijn hele script overboord.
Frank IJdema / Expert bij IT Test Talents

Van ondervraging naar ontspannen dialoog

Hoe vertaalt zich dit naar het sollicitatiegesprek? Keta Maria legt uit: "Onze gesprekken vinden plaats op een grote loungebank in onze inspirerende ruimte. Ontspannen, met een kop koffie, thee of fris. Dit past bij het gevoel van thuiskomen waar ons moederbedrijf House of Talents voor staat. We voeren het gesprek met twee Business Managers, en als andere Business Managers in de buurt zijn, komen ze ook even kort kennismaken.’’

"De eerste tien minuten blijven sollicitanten vaak in een zakelijke setting, klaar voor een pitch of een kruisverhoor over hun werkverleden. Als we ze vragen iets over zichzelf te vertellen, beginnen ze vaak over hun cv. Logisch, want dat is normaal gesproken waar het om draait. Maar als wij een sollicitant uitnodigen, is het omdat we al weten dat ze de juiste certificaten en werkervaring hebben.’’

"Wat bespreken we dan wel? We stellen vragen over de thuissituatie, ambitie en vrijetijdsbestedingen. Bijvoorbeeld: 'Wat zoek je in een nieuwe werkgever? Past ons aanbod bij jouw ambities? Waar wil je naartoe groeien, en welk groeipad kunnen wij je bieden?'’

‘’Door samen deze vragen te beantwoorden, krijgen we een beter beeld van de sollicitant of de sollicitant gelukkig kan worden binnen IT Test Talents. Transparantie is voor ons essentieel. Ons verhaal klopt, en de praktijk sluit aan bij wat we zeggen. We leggen duidelijk uit wat het Midlance-model is en hoe ons verdienmodel werkt. Zo weten mensen waar ze 'ja' tegen zeggen."

Een cv zegt iets over wat je hebt gedaan, maar niet waar je naartoe wilt gaan.
Keta Maria Teka / Business Manager

Transparantie en snelle reactie

In de IT-wereld, waar bedrijven op zoek zijn naar goede softwaretesters, is het cruciaal om snel, maar vooral transparant te communiceren. Onze sollicitatieprocessen zijn daarom relatief kort. In een gesprek weten we al of een sollicitant past binnen onze organisatiecultuur en schetsen we een duidelijk beeld van wat de sollicitant kan verwachten van IT Test Talents, evenals wat wij verwachten van een Expert binnen IT Test Talents.

Heb jij de juiste ervaring en ook zin in zo’n gezellig sollicitatiegesprek? Mail Keta Maria of bel haar op 06 - 106 349 51.

Ben je nog niet zeker of midlancen iets voor jou is? Doe dan de test:

DOE DE TEST
QoppoConsult
Keta Maria Teka /
Business Manager

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!