icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Blog 14/02/2024

“Bij IT Test Talents sta je nooit alleen”

Henk Deelen Expert IT Test Talents

Onze ervaren Test Expert, Henk Deelen, heeft ooit een inventarisatie gedaan: er is geen enkele bedrijfstak waar Henk en zijn vakgenoten niet mee bekend zijn. Het hebben van vakcollega's die gelijkgestemd zijn qua testen en kwaliteit was voor Henk ook precies de reden waarom hij bijna zeventien jaar geleden bij IT Test Talents aan de slag ging. “Ik wil goede kwaliteit leveren en dat kan ik nu.”

QoppoConsult
Henk Deelen /
Testexpert/Processpecialist

Testmanager: geboren uit een voorliefde voor kwaliteit

Henks carrière bij IT Test Talents begon zeventien jaar geleden. “Ik werkte daarvoor bij een klein bedrijf als testmanager, en ik wilde de kwaliteit van het testen verbeteren. Maar bij een klein bedrijf is het lastig om trainingen te volgen en zo de kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Trainen is kostbaar en niet iedereen ziet daar de meerwaarde van in.”

Een achterban van meer dan 120 vakgenoten

Henk ging op zoek naar een organisatie met meer gelijkgestemden en kwam zo terecht bij IT Test Talents. Door de jaren heen kreeg hij steeds meer collega’s en vandaag de dag heeft hij maar liefst honderdtwintig collega’s, allemaal werkzaam binnen het testvak. “Werken met zo’n grote groep collega’s maakt het makkelijker om ook bij grotere uitdagingen te kunnen putten uit de kennis van anderen. En na al die jaren en ervaring ben ik zelf ook een vraagbaak geworden voor andere collega’s.”

Een breed palet: van projectbewaker van het testtraject tot coach

Henks streven voor een continue kwaliteitverbetering was de reden dat hij zich uiteindelijk verder professionaliseerde als testmanager. “Ik ben de projectbewaker van het testtraject, de spin in het web en heb contact met allerlei stakeholders om ervoor te zorgen dat het testen soepel verloopt.”

“Het interessante van mijn rol als testmanager, is dat het heel breed is. In het begin heb je veel contact met projectmanagers en ontwikkelaars. Als alles eenmaal draait, zorg je ervoor dat er een goede testvoorbereiding komt om vervolgens te gaan testen. En natuurlijk richt je je ook op kwaliteitsverbetering. Door mijn ervaring weet ik precies welke struikelblokken er kunnen zijn, en wat er anders moet. Als alles goed loopt, blijf je vanaf de zijkant kijken om het project te bewaken, het team verder aan te sturen en te coachen.”

Plannen en stroomlijnen bij Jumbo

Henk werkt op dit moment aan een grote interim-opdracht bij Jumbo. Het doel is het hele distributieproces over de weg te stroomlijnen, met een Advanced Planning System. “Er is elke dag een enorme input aan gegevens die goed gestroomlijnd en verwerkt moeten worden. Het is belangrijk dit hele proces efficiënt in te richten en het te testen.”

Het project van Jumbo is een langlopend project. Dat is voor Henk een echt pluspunt: vanaf het begin bij een project betrokken zijn, verbetert het complete project. “Ik ben verantwoordelijk voor het testen. Maar wat ik vaak zie, is dat we vanwege onze enorme ervaring ook heel goede input leveren tijdens het voortraject. En dat levert winst op. Als je alles van tevoren goed hebt uitgedacht en hebt ingericht, kunnen we weer efficiënter testen, wat de kwaliteit verbetert en ervoor zorgt dat een project naar tevredenheid kan worden afgerond.

En dat maakt de cirkel rond. Het begint en eindigt met kwaliteit en tevredenheid. “Voordat ik bij IT Test Talents begon, was ik niet gelukkig in mijn werk, omdat ik belemmerd werd om met mijn team gewoon de goede dingen te doen. Bij IT Test Talents kan ik echt kwaliteit leveren. En dat levert mij het werkgeluk op wat zo belangrijk is.”

Overzicht blogs
QoppoConsult
Henk Deelen /
Testexpert/Processpecialist

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!