icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Interview

"Als vrienden spreek je elkaar vaak over werk, en het midlancen past ons allebei goed"

#Netwerk #Introduceren
midlancen

Mohamed Namroudi is Business Intelligence expert bij DataDolphins. Hij spreekt zijn buurman, teamgenoot én oud-klasgenoot Moussa Azzaryouhi regelmatig over van alles en nog wat en dus ook over werk. Moussa raakte zo enthousiast over midlancen dat hij via Mohamed in contact werd gebracht met IT Test Talents, om als Test Expert te starten. En daar werkt hij nu al ruim een jaar met veel plezier.

Hoe kennen jullie elkaar?

Mohamed: “We zijn oorspronkelijk klasgenoten – we hebben dezelfde HBO-studie Bedrijfskundige Informatica gedaan. Moussa ging uiteindelijk de test-kant op en ik de Business Intelligence-kant. We spelen nu nog in hetzelfde voetbalteam, dus we zijn elkaar niet uit het oog verloren.” Moussa vult lachend aan: “Mohamed is zelfs mijn buurman, hij woont twee verdiepingen bij mij vandaan. Dus ondanks dat de voetbaltrainingen stil liggen wegens corona, komen we elkaar nog regelmatig tegen. Op den duur vertelde hij steeds meer over wat er komt kijken bij het midlancen, dat vond ik erg interessant.”

Mohamed, jij was dus eerder aan het midlancen. Waarom heb jij deze stap genomen?

Mohamed: “Een collega van het detacheringsbureau waar ik werkte werd benaderd om te gaan midlancen en vertelde mij hierover. Hij is overigens niet overgestapt, omdat het midlancen voor hem te risicovol voelde – hij zocht meer zekerheid. Ik speelde zelf met het idee om te gaan freelancen, dus het midlancen bood mij juist meer zekerheid omdat je een basissalaris krijgt wanneer je geen opdracht hebt. Ik ben op gesprek gegaan bij DataDolphins en het klikte direct goed.” Op de vraag of hij nu nog wil freelancen, antwoordt Mohamed: “Eigenlijk niet, de midlance-constructie bevalt me wel. De beloning is aangenaam, de managers zijn erg betrokken en ik heb een leuke club collega’s.”

Zelf mogen kiezen is voor mij erg belangrijk. Ik heb zelfs mijn opdracht waar ik als gedetacheerde zat mee kunnen nemen.
Moussa / IT Test Talents

Wat was voor jou de reden om ook te gaan midlancen, Moussa?

“Ik werkte ook bij een detacheringsbureau, waar ik het eigenlijk prima naar mijn zin had: er waren korte lijntjes, goede opleidingsmogelijkheden en leuke opdrachten. Ik heb altijd gezegd dat áls ik een overstap zou maken, ik deze elementen wilde behouden.” Door de gesprekken met Mohamed was Moussa toch geïnteresseerd: “Zelf mogen kiezen is voor mij erg belangrijk. Bij een detacheringsbureau word je ingezet op de opdracht die op dat moment beschikbaar komt. De vrijheid bij IT Test Talents paste dan ook goed: je bent baas over je eigen opdracht, en hebt ook nog eens een goed tarief. Ik heb zelfs de opdracht waar ik toen al werkte mee kunnen nemen. Ik ga hier nu mijn vierde jaar in, waarvan het tweede via IT Test Talents – mét behoud van alle elementen die ik belangrijk vind.”

Klinkt alsof het midlancen jullie beiden goed past. Omschrijf elkaar eens?

Mohamed begint: “Moussa is echt een aardige gozer. Als hij aan het werk is, is hij zeer serieus en richt hij zich erop om taken goed af te ronden. Daarbuiten is hij een vriendelijke buurman en een goede vriend.” Moussa bedankt hem en gaat verder: “Mohamed is een hele vriendelijke en grappige jongen. Altijd in voor een lolletje en op werkgebied heel punctueel en gedisciplineerd. Zodra hij ergens interesse in heeft, is hij super enthousiast.”

De cultuur binnen de bedrijven van House of Talents is redelijk gelijk: focus op vrijheid, open communicatie en een goede beloning.
Mohamed / DataDolphins

Mooie woorden! Je werkt zelf bij DataDolphins Mohamed, kende je IT Test Talents al?

“Niet echt, maar ik wist wel dat House of Talents meerdere IT-bedrijven heeft. IT Test Talents focust zich meer op testen, dus ik heb hier zelf niet veel mee te maken. Maar de overkoepelende bedrijfscultuur is redelijk gelijk: vrijheid, open communicatie en een goede beloning. Het is ook fijn dat je nee mag zeggen als een voorgestelde opdracht niet goed past. Ik heb dit al eens gedaan en zit uiteindelijk erg op mijn plek op mijn huidige opdracht.” Moussa vult aan: “De drempel om elkaar te benaderen is erg laag - niet alleen onder de experts maar ook richting het management. Daarnaast zijn er goede opleidingen en is het financieel goed geregeld.”

Zouden jullie samen een opdracht willen doen?

Moussa: “Dat zou zeker leuk zijn! Maar de kans daarop is erg klein. Als tester zit je in een heel ander vakgebied dan een data-analist.” Mohamed: “Het is wel leuk en belangrijk om over ons werk te blijven vertellen. Wie weet waar de kansen ontstaan. Toevallig heb ik nog iemand van onze voetbalvereniging voorgesteld, hij gaat binnenkort ook bij DataDolphins aan de slag.” Als tip geeft Moussa nog mee: “Maak inderdaad gebruik van je netwerk, praat met elkaar. Ik zou mezelf niet echt omschrijven als een netwerker, maar ik vind het wel leuk om het over mijn werk en dat van een ander te hebben. Midlancen is voor mij het beste van twee werelden, dus ik vertel anderen hier graag over.”

Is midlancen ook iets voor jou?

Bekijk de vacatures van IT Test Talents

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!