icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Interview Infra

"Uitdagende interim opdrachten en er regelmatig tussenuit"

#flexibiliteit #zekerheid
Dennis

Als we Dennis de Vries benaderen om dit interview in te plannen, reageert hij direct: “Ik ben vanmiddag flexibel, zullen we dan even contact hebben? Kijk, dat kan als je midlancer bent… je kunt gemakkelijk je eigen tijd indelen.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Dennis de Vries
Dennis de Vries /
Technisch Specialist

Dennis is IT-expert en op dit moment via IT Infra Talents aan het werk bij Centric in Gouda. Hij is hier kortgeleden gestart en houdt zich bezig met het opzetten van een nieuwe netwerkinfrastructuur (hardware en software) voor de opdrachtgever: De Nederlandse Bank. Dennis heeft veel kennis van netwerken, datacenters en alles wat daarbij komt kijken. Vooral data-integriteit en beveiliging van de IT-omgeving zijn daarbij momenteel hot items.

Leuke interim opdrachten en geen hoofdpijn

In 2011 is Dennis bij IT Infra Talents aan boord gestapt. “Het is een leuke club die toegang geeft tot mooie projecten bij aansprekende opdrachtgevers. En waar ook veel voor de medewerkers wordt gedaan, zoals kennissessies en ook genoeg informele uitjes,” aldus Dennis.

Twee jaar geleden maakte Dennis de overstap naar midlancen. “Ik vond freelancen een brug te ver en zag ook op tegen de hoofdpijn die het ondernemerschap met zich meebrengt. Daarnaast hou ik ervan om zo af en toe een sabbatical te nemen. Dat heb ik bij IT Infra Talents eerder ook wel gedaan, toen als onbetaald verlof.”

Ik heb de kennis en gezelligheid van collega’s om me heen, die ik als freelancer niet zou hebben.
Dennis de Vries / IT Infra Talents

Regelmatig erop uit op de motor

Het liefst stapt Dennis als hij vrij is op de motor. “Eerst had ik een sportmotor, zo’n buikschuiver, waar ik in de zomer op rondscheurde. Tegenwoordig ga ik met mijn “koffer-motor” er graag met vrienden op uit. Afgelopen februari tot en met juli heb ik een tocht van 8000 kilometer door Europa gemaakt. Heerlijk! Ik stond op de Vesuvius en was vervolgens tijdens de Grand Prix in Monaco. Daarna ben ik nog even naar Canada geweest, want mijn vriendin moest daar werken. Zij is stewardess en is dus veel van huis. Dat maakt ook dat ik de vrijheid heb om er op uit te trekken.”

Het midlance-model bevalt Dennis uitstekend: “Ik heb de kennis en gezelligheid van collega’s om me heen, die ik al freelancer niet zou hebben. Daarnaast zoekt IT Infra Talents mooie opdrachten voor me en ook de financiële administratie is tiptop geregeld. Ik heb nergens hoofdpijn over, dat is me die 30% van de omzet meer dan waard. Het is natuurlijk wel zo dat je geen vakantiegeld en pensioen opbouwt, daar moet je rekening mee houden. Maar je hebt altijd een vangnet en kunt zelf precies uitrekenen hoeveel je moet werken en hoeveel je vrij kunt nemen. Waarin ik natuurlijk ook rekening houd met mijn werkgever. Voor mijn gevoel heb ik met midlancen het beste van twee werelden.”

Is midlancen ook iets voor jou?

Bekijk de vacatures van IT Infra Talents
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Dennis de Vries
Dennis de Vries /
Technisch Specialist

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!