icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Klantcase

“Voor BuyBay ontwierpen en bouwden we een toekomstig bestendige IT-infrastructuur”

Andarr

Je hebt de naam BuyBay misschien wel eens gehoord. Dit bedrijf helpt retailers, merken en fabrikanten om waarde uit hun retouren en overstock te halen. Zo gaat BuyBay verspilling tegen en draagt een steentje bij aan een duurzamere wereld.

Onze collega en IT-Manager Kishan Bahorie werkt sinds eind vorig jaar bij Buybay en vertelt ons over zijn opdracht bij dit vooruitstrevende bedrijf. Op de foto zie je Kishan in het warehouse in Wijchen, een gigantische opslag van honderdduizenden retourproducten.

Kishan Bahorie
Kishan Bahorie /
Product Owner / Project Manager

Over BuyBay

Kishan: “Het bedrijf is in 2014 bedacht door twee ondernemende broers uit Amsterdam, die een gat in de markt zagen voor een start up met een maatschappelijke inslag. Hun missie: zero-waste e-commerce. Nog steeds belanden de meeste retouren en restpartijen op de afvalberg. Waarom? In veel gevallen weten (r)etailers en fabrikanten simpelweg niet dat het ook anders kan. BuyBay geeft die geretourneerde producten een tweede leven. De items worden in hun warehouse uitvoerig gecontroleerd, getest, schoongemaakt en zo klaargestoomd voor een nieuw leven bij een andere consument. Je herkent de artikelen als retourkansjes, bij bol.com, Blokker, eBay en Amazon.”

Kishan: “Rutger van Bergen – de CTO van BuyBay - klopte bij IT Infra Talents aan, omdat hij onze hulp goed kon gebruiken bij zijn uitdagingen op het gebied van de IT-infrastructuur. Er was namelijk behoefte aan een professionaliseringsslag. Als startpunt schreef mijn collega Rob Loef een aanbeveling, waarin werd geschetst welke stappen moesten worden gezet om een volwassen IT-organisatie te bouwen. Door dit plan werd inzichtelijk wat er moest gebeuren.”

“Kishan heeft met een goede combinatie van het respecteren van de regels van het spel enerzijds en verantwoorde pragmatiek anderzijds, een belangrijke bijdrage geleverd aan een IT-fundament dat klaar is voor de toekomstige groei van BuyBay.”
Rutger van Bergen / BuyBay
Andarr
Kishan in het warehouse in Wijchen

Start-up fase voorbij

Kishan legt uit: “De IT-operatie was er verschillende fronten toe aan een verbeterslag, om de groei die BuyBay voor ogen heeft te kunnen ondersteunen. Ik maakte een blue print, die schetste hoe de infrastructuur er eigenlijk uit zou moeten zien. Dit werd goed ontvangen. Aan de hand van deze blue print werden alle benodigdheden aangekocht, denk bijvoorbeeld aan zaken als serversystemen, switches, wifi, firewalls en andere IT infracomponenten.”

“Ik heb de migratie gedaan naar Microsoft365 en SharePoint en gezorgd dat alles AVG-technisch op orde is”
Kishan Bahorie / IT Infra Talents Technologie

“Sinds kort heeft BuyBay inhouse een IT-team, zodat alle IT-activiteiten goed geborgd en bewaakt worden. De afgelopen maanden is er een servicedesk en ticketdesk-systeem ingericht en het team zorgt ervoor dat de hele organisatie wordt meegenomen in de nieuwe processen en procedures. Dat zijn zaken die óók horen bij een volwassen IT-organisatie.”

Kishan kijkt met veel plezier terug op zijn opdracht. “Het was een hele toffe opdracht, waarin ik een afdeling heb gebouwd en zelfs mijn eigen vervanger heb gezocht. Het is geweldig om van niets iets te maken en alles van scratch aan -in amper een jaar- te bedenken en bouwen.”

Alle klantverhalen
Kishan Bahorie
Kishan Bahorie /
Product Owner / Project Manager

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!