icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Klantcase

Steven realiseerde met zijn team een stabiele en moderne IT-Infrastructuur bij Saffier Zorg

Steven Klantcase

Op wat voor soort IT-projecten worden experts van IT Infra Talents ingezet? We voelden collega en Project Manager Steven Couprie -nét voor zijn vakantie- aan de tand over zijn opdracht bij RAM Infotechnology, een Premium Cloud Service Partner voor de sectoren zorg en overheid.

Steven Couprie
Steven Couprie /
Project Manager

“Ik heb het afgelopen jaar bij RAM een transitie gedaan voor Saffier Groep, een stichting die gespecialiseerd is in onder andere de zorg voor mensen met dementie en niet aangeboren hersenafwijkingen. Saffier ondersteunt (ouder wordende) mensen om zichzelf te kunnen zijn en blijven, of ze nog thuis wonen of in een van de tien zorglocaties in Den Haag.”

Steven vervolgt: “In het verleden werd het beheer van de hele IT-dienstverlening -denk aan data, mail, applicaties- intern opgepakt bij Saffier, samen met enkele leveranciers. Om een stabiele en moderne IT-infrastructuur te realiseren werd de hulp van RAM ingeschakeld. Ik heb de transitie van de volledige ICT-dienstverlening begeleid, inclusief de werkplekken, het netwerk en de centrale infrastructuur.

“Uiteraard heb ik dat niet alleen gedaan. Vanaf de zomer van 2019 ging ik als Projectmanager aan de slag in een multidisciplinair team, bestaande uit Applicatiebouwers, Netwerk Engineers, Systeem Engineers, Architecten, Service Management en Printer Engineers.”

“Omdat de transitie zo’n brede scope had -het raakte maar liefst 1600 zorgmedewerkers- moesten er ook veel praktische zaken geregeld worden. Zo moesten er ook werkzaamheden worden uitgevoerd in locaties waar de zorgbehoevenden wonen. We vervingen computers en werkplekken van het personeel. Toen de gevolgen van het Corona-virus een feit waren, was het soms wel even puzzelen. We moesten in die periode alles afstemmen via Microsoft Teams. Niet alleen met de projectgroep, maar ook met de mensen die bij Saffier Zorg werken en de leveranciers.” 

“Ik ben daarom extra trots dat we de deadline van 5 juni -de transitie- gehaald hebben. En het mooie is: het was de soepelste transitie die ik ooit heb meegemaakt. In een jaar tijd zijn alle tien locaties van Saffier groep van een oude werkplekoplossing naar de Citrix-oplossing van RAM overgezet.”

De zorgmedewerkers gaan veel plezier hebben van de oplevering, denkt Steven. “Zij kunnen nu veel sneller en efficiënter werken, omdat zij makkelijker informatie kunnen terugvinden en de beschikking hebben over een nieuw sociaal intranet. En volgens mij waren de gebruikers ook blij verrast dat de deadline -ondanks alle corona-perikelen- werd gehaald.”

Steven kan terugkijken op een geslaagd project, met tevreden stakeholders. “Zowel RAM als Saffier zijn erg tevreden met de succesvolle oplevering van het project. En uiteindelijk doe je het daarvoor: een tevreden opdrachtgever en een transitie om met een positief gevoel op terug te kijken.”

Een week na dit interview ontving ik een begeleidende foto van Steven, om bij dit interview te plaatsen. "Elke alpinist weet dat het behalen van de top niet het belangrijkste van de tocht is. Het gaat om regelmatige cadans, groepsdynamiek, continue risico’s inschatten en nog belangrijker, keuzes maken op zware momenten. Datzelfde geldt ook voor langdurige projecten."

alle klantverhalen
Steven Couprie
Steven Couprie /
Project Manager

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!